27. juuni 2017

15 retsepti algajale veganile


Selline postitus on mul juba ammu plaanis olnud. Mulle on ikka tulnud kirju sel teemal, et mida võiks just taimetoitlaseks hakanu kokata. Üsna tihti pole inimestel tegelikult üldse väga palju kokkamiskogemust ja siis võib tunduda kõik pigem keeruline. Tegelikult ei ole üldse  ja ma hüppan kohe selle postitusega sulle appi!

Tegin väikese järjestuse retseptidest, mis peaksid sobima nii algajale veganile kui ka lihtsalt inimesele, kellel eriti toiduvalmistamise kogemust pole. Ehk siis lihtsad ja maitsvad retseptid! Tegelikult on pea kõik minu retseptid väga lihtsad, aga valisin siiski välja tõesti sellised, millega peaks ka senine köögipõlgur hakkama saama. Võtsin arvesse teie eelnevaid kommentaare ja maitseeelistusi retseptide osas.


1) Läätse-kaalikasupp sidruniga. Väga lihtne, toitev ja maitsev! Kaalikas ja sidrun sobivad omavahel uskumatult hästi kokku!


2) Rikkalik ja mahlane pastasalat. Seekord ei mingit majoneesikastet, hoopis kerge ja mahe sinepikaste ja rohkelt värskeid köögivilju ja muud head-paremat.


3) Meie pere kartulisalat. Täiesti autentse maitsega vegan versioon vanast heast kartulisalatist!


4) Krõbedad porgandikotletid. Kindlasti ühed kõiged lihtsamad taimsed kotletid. Ürte ja vürtse saad vastavalt maitsele kohandada. 


5) Krõbedad seesami-küüslaugukartulid. Mulle meeldib kartul igas olekus ja need seesamikartulid on üks maitsvamaid versioone praekartulitest.


6) Lihtne soe tomatikaste. Naljakas mõelda, et ma ei plaaninud seda retsepti taimetoit.ee lehel avaldada, sest see tundus liiga lihtne. Nüüd aga kuulen mitmelt poolt, kuidas just see kaste on paljude lemmikuks saanud!


7) Lihtne ja maitsev nuudliroog. Kui on isu sellise tõeliselt mõnusa kiire hiinaka järgi, siis enam lihtsamalt ei saa!


8) Tomati-kikerhernekarri kookospiimaga. Üks lemmikuid kommentaare selle retsepti alt: "Tõesti lihtne ja maitsev. Tegi seest soojaks. Isegi minusugune köögikobakäpp sai hakkama. Tänud."


9) Läätse strooganov. Üks varasemaid retsepte, mille lõin. Viska kõik koostisained potti ja keeda. Lisaks on see roog veel õlivaba ja sobib pea kõige juurde.


10) Baklažaani panniroog. Taas üks vanu retseptisauruseid. Ülimõnus viis kasutada baklažaani ja järele jäänud keedukartuleid.


11) Taimne pasta Bolognese. Kui teed alles taimetoidumaailmaga tutvust, siis see hakksoja Bolognese kindlasti üks uus ja põnev, kuid samas lihtne avastus.


12) Lihtne riis köögiviljade ja maapähkli-tomatikastmega. Pika nimega lihtne retsept! Maapähkli-tomatikaste sisaldab ainult nelja koostisosa ja valmib vähem kui minutiga.


13) Avokaadohummus. Miks mitte proovida kohe natuke huvitavamat versiooni tavalisest hummusest?


14) Lihtne läätse ja sibula leivakate. Kui plaanid teha ainult ühte retsepti, siis proovi seda! Maailma kõige universaalsem toit. Väga-väga toitev ja maitsev. Sobib nii leivale kui ka muu kraami kõrvale. Kindlasti hea ka transportida.


15) Lihtsad vaarikamuffinid. Siia sobivad tegelikult pea kõik marjad ja miks mitte ka õunad. Jällegi üks tore kommentaar retsepti alt: "See retsept oli minu esimene katsetus täiesti vegan küpsetamisega ning õnnestus suurepäraselt, hirmus raske oli kõike korraga mitte ära süüa! Aitäh selle suurepärase retsepti ja nii toreda blogi eest!"