19. jaan 2012

Taimne pasta bolognese

Seda toitu olen ma ikka väga-väga palju kordi valmistanud. See lihtsalt valmib ülikiiresti ja maitseb hästi nii spagettide kui ka kartulipudruga. Mul on kodus tihti sojatooteid ja eriti just kuivatatud sojatooteid. Need on soodsad, valmivad ruttu ja säilivad kaua. Minu mõtteid soja kasutamise kohta toidus saad lugeda siit.

See kaste sobib aga suurepäraselt argiõhtusse. Veerand tunniga on maitsev pasta laual. Soovi korral võid kastmesse lisada ka näiteks taimset koort, et see mahedama maitsega oleks.


neljale-kuuele inimesele

Valmistamisaeg: 15 minutit.

  • 3 sl õli
  • 2 sibulat
  • ½ tl soola
  • natuke jahvatatud musta pipart
  • 4 küüslauguküünt
  • 110 g hakksojamassi (kuivatatud graanulid)
  • 1 sl pruuni suhkrut
  • ¼ tl kuivatatud tüümiani
  • 750 ml tomatimahla
  • (värsket basiilikut)
  • + serveerimiseks keedetud spagette

Aja sügavamal pannil õli kuumaks. Lisa hakitud sibulad, sool ja pipar. Prae paar minutit. Lisa hakitud küüslauk ja prae 30 sekundit. Lisa sojagraanulid, suhkur, tüümian ja tomatimahl. Lase 5 minutit podiseda, kuni graanulid on pehmed ja paisunud. Maitse ja lisa vajadusel soola. Soovi korral kaunista värske basiilikuga ja serveeri näiteks keedetud spagettidega.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...