21. jaan 2012

Läätse strooganov


Mul on peaaegu alati kodus pakk läätsi, enamasti rohelisi. Nendest saab lihtsalt imelisi toite valmistada: hautisi, kastmeid, läätsepalle, läätse pikkpoissi, läätsepasteeti, läätsepihve, läätsesuppi jne. Vaata rohkem maitsvaid läätseretsepte siit. Alati peale valgurikka toidu söömist on mul tuju hea ja kõht saab ka väga kiirelt täis. See tummine kaste sobib imehästi näiteks tatrapudru, kartulipudru, keedukartulite või pastaga.



neljale-kuuele inimesele

Valmistamisaeg: 40 - 45 minutit

  • 250 g rohelisi või pruune läätsi
  • 800 ml vett
  • 1 sibul
  • 2 marineeritud kurki
  • 1 tl soola
  • 5 sl tomatipastat
  • ¼ tl jahvatatud muskaatpähklit
  • 1 sl paprikapulbrit
  • (1 sl sojakastet või tamarit)
  • (2 sl taimset koort)

Valmistamine:

Pane läätsed koos vee ja hakitud sibulaga keema. Keeda keskmisel kuumusel 30 - 40 minutit, kuni läätsed on pehmed. Lisa hakitud marineeritud kurk, sool, tomatipasta, muskaatpähkel, paprikapulber ning soovi korral sojakaste ja taimne koor. Sega ning lase veel paar minutit podiseda. Serveeri.

19 kommentaari :

  1. Üli maitsev oli, kindlasti teen uuesti :)

    VastaKustuta
  2. Nii tore, et õnnestus ja maitses. Eks ta üks suurem ettevõtmine ole, aga tulemus tasub kindlasti seda vaeva.

    VastaKustuta
  3. [...] strooganov (Originaalretsept: Taimetoit.ee [...]

    VastaKustuta
  4. Aitäh, väga maitsev oli!

    VastaKustuta
  5. Väga tore kuulda, Kaire! Aitäh katsetamast:)

    VastaKustuta
  6. Katsetasin ka selle retsepti ära, väga maitsev tuli! Kindlasti läheb varsti kordamisele. Tänan! :)

    VastaKustuta
  7. Lakto-ovona, kes püüab vaikselt veganlusele üle minna, pean tunnistama, et oli imehea ning lihtne valmistada (ka minusugusel käpardil). Soovitan!

    VastaKustuta
  8. Sandra, mulle meeldib Sinu koduleht väga, täis imelisi retsepte. Kahjuks olen jälle otsaga siin juba vist 10t korda, et seda sama maitsvat läätsestroogonovi teha. IMELINE.
    Olen viimased korrad katsetanud likku jäetud hernestega ning majoraani olen asendanud jahvatatud köömnetega ja tulemus on olnud suurepärane. Proovi ka.
    Loodan, et tuleb ka aeg, kui ma muid retsepte kasutama hakkan :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kerly, nii äge!! :) Ja sinu versioon hernestega kõlab taevalikult, kindlasti proovin järele!

      Kustuta
  9. Aitäh :) Nii armas Sinust. Kas oled juba jõudnud proovida? Ma jälle siin, et läätse-st.hernestroogonovi teha, sest pole seda ammu söönud. Vaatasin, et Sul on palju mõnusaid retsepte juurde tulnud, nii et suve alguses püüan ikka midagi teist ka proovida ;) Edu Sulle köögis!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jaa, olen hernestega igasuguseid maitsvaid roogi vahepeal vaaritanud. Ja läätsed ka endiselt au sees. Aitäh Sulle heade sõnade eest ja tore jälle siin kohtuda :)

      Kustuta
    2. Tere Sandra, teen jälle oma lemmikrooga herneste ja köömnemaitselist :) Juba hakkab käppa saama. Tahtsin öelda, et äge, et Sa selle Maxima puljongimaitseaine oled retseptist välja arvanud, sest igast jampsi pole vaja lisada, eks ole? Vaatan oma märkmikust, et miks ma seda ei ole maha kirjutanud ja nüüd tulin veebi vaatama, ja ega seda ei olegi enam retseptis, kuigi mäletan, et enne oli. Aitäh :) Jõudu Sulle!

      Kustuta
    3. Hei Kerly! Jaa, ma olen ikka aja jooksul retsepte natuke timminud. Kuigi see Maxima puljongipulber oli üks parimatest, kuna sisaldab ainult soola ja kuivatatud köögivilju, erinevalt näiteks osadest teistest, kus on ka maitsetugevdajaid ja muud jama see. Aga tegelikult pole ma tõesti puljongipulbrit enam ammu kasutanud, sest sool sobib seda ka väga hästi asendama.

      Kustuta
    4. Aitäh vastuse eest. Mul on hea meel, et ma timmimist märkasin. Seda ma ei teadnudki, et see oli üks parimatest. Ma pole seda ise kunagi kasutanud. Sellised tervislikud muudatused on igatahes väga toredad. Tutvusin põgusalt ka Sinu uue magustoitude raamatuga ja mul on tunne, et see tuleb jõuludeks endale muretseda. Sa teed hämmastavalt häid fotosid!

      Kustuta
    5. Suur aitäh, Kerly! Selle raamatuga sai tõesti palju vaeva nähtud. Jõuludeks tasub kindlasti see soetada, kuna seal on mitmeid jõululauale sobivaid maiuseid ja üks väga hea vegan piparkookide retsept.

      Kustuta
  10. väga maitsev mina katsetasin elus esimest korda teha seda 10 a tagasi aga siisolid käigus paprika porgand sibul tomat jne ained olid värsked ka siis oli ok

    VastaKustuta