21. jaan 2012

Läätse strooganov


Mul on peaaegu alati kodus pakk läätsi, enamasti rohelisi. Nendest saab lihtsalt imelisi toite valmistada: hautisi, kastmeid, läätsepalle, läätse pikkpoissi, läätsepasteeti, läätsepihve, läätsesuppi jne. Vaata rohkem maitsvaid läätseretsepte siit. Alati peale valgurikka toidu söömist on mul tuju hea ja kõht saab ka väga kiirelt täis. See tummine kaste sobib imehästi näiteks tatrapudru, kartulipudru, keedukartulite või pastaga.



neljale-kuuele inimesele

Valmistamisaeg: 40 - 45 minutit

  • 250 g rohelisi või pruune läätsi
  • 800 ml vett
  • 1 sibul
  • 2 marineeritud kurki
  • 1 tl soola
  • 5 sl tomatipastat
  • ¼ tl jahvatatud muskaatpähklit
  • 1 sl paprikapulbrit
  • (1 sl sojakastet või tamarit)
  • (2 sl taimset koort)

Valmistamine:

Pane läätsed koos vee ja hakitud sibulaga keema. Keeda keskmisel kuumusel 30 - 40 minutit, kuni läätsed on pehmed. Lisa hakitud marineeritud kurk, sool, tomatipasta, muskaatpähkel, paprikapulber ning soovi korral sojakaste ja taimne koor. Sega ning lase veel paar minutit podiseda. Serveeri.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly