15. sept 2014

Tomati-kikerhernekarri kookospiimaga

Praegu on ikka täiesti uskumatult mõnusad ilmad. Olen igal hommikul tooli välja tarinud, et tare juures natuke nina peale päikest võtta. Ja õhtuti mässin ennast fliisi sisse, rüüpan väljas teed ja vaatan roosat õhtutaevast. Tare uks on ka meil päeval pärani lahti, sest päike soojendab praegu ikka veel mehemoodi. 

Täna, kui oli lõunasöögiaeg, siis oli mul isu millegi vürtsika järele. Mu ema ja isa olid meile just kastiga küpseid kodutomateid toonud. Tavaliselt on mul ikka kodus ka purk kikerherneid ja just hiljuti olin soodushinnaga varunud ka paar purki kookospiimasid. Nii see lihtne, kiire ja maitsev karri sündiski.



neljale-kuuele inimesele

Valmistamisaeg: 20 minutit.

  • 3-4 sl õli
  • 2 sibulat
  • 1 tl soola
  • 2 tl karripulbrit
  • 1 tl jahvatatud vürtsköömneid
  • 2 loorberilehte
  • 2 x 400 g purki kikerherneid
  • 4 tomatit
  • 400 g purk kookospiima
  • 1 sl sojakastet või tamarit
  • + keedetud riisi serveerimiseks


Aja paksema põhjaga pott või sügavam pann kuumaks. Vala sinna õli ja lisa õhukesteks viiludeks lõigatud sibulad ja sool. Prae paar minutit. Lisa karripulber, jahvatatud vürtsköömned ja loorberilehed. Sega ja prae minutike. Seejärel lisa kurnatud kikerherned ja prae veel minut. Nüüd lisa hakitud tomatid ja lase paar minutit haududa. Lisa kookospiim ja lase vähemalt 5 minutit podiseda. Kõige lõpus lisa sojakaste või tamari ning sega. Serveeri riisiga.

10 kommentaari :

  1. Tegin seda eile, maitsev nagu alati kõik su retseptid. Minu arust kõige parem sinu retseptide juures on lihtsus, nii vähestest asjadest võib saada nii häid toite. Siin lehel käies saan alati palju inspiratsiooni. Suured tänud! :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Seda on küll väga-väga tore kuulda! Suur aitäh Sulle katsetamast :) Mul on nii hea meel, et retsept meeldis.

      Kustuta
  2. Tõesti lihtne ja maitsev. Tegi seest soojaks. Isegi minusugune köögikobakäpp sai hakkama. Tänud.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Nii vahva, Jim! Tekkis isu endal ka seda jälle valmistada.

      Kustuta
  3. Ääretult mõnus, lihtne ja maitsev toit, olen seda juba korduvalt teinud. Kiitused ka uuele retseptiraamatule, esimene kook juba katsetatud ja tõesti imemaitsev.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Super, et meeldis Jana! Ja suur-suur aitäh, et raamatuostuga uute taimsete retseptide sündi toetad. Mul on nii hea meel, et kook õnnestus ja maitses :)

      Kustuta
  4. Otsustasime mehega, et hakkame taimseid kolmapäevi tegema. Üheks valituks roaks sai just see kikerhernekarri ja tõesti, väga maitsev sai! Täpipealt see maitse, mida ootasin. Aitäh jagamast!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Taimne kolmapäev on väga hea mõte! Mul on nii hea meel, et just see karri valituks osutus! See on tõesti üks hüva retsept.

      Kustuta
  5. Imelihtne ja maitsev toit,teen seda pea iga nädal,ilma liialdamata

    VastaKustuta