15. sept 2014

Tomati-kikerhernekarri kookospiimaga

Praegu on ikka täiesti uskumatult mõnusad ilmad. Olen igal hommikul tooli välja tarinud, et tare juures natuke nina peale päikest võtta. Ja õhtuti mässin ennast fliisi sisse, rüüpan väljas teed ja vaatan roosat õhtutaevast. Tare uks on ka meil päeval pärani lahti, sest päike soojendab praegu ikka veel mehemoodi. 

Täna, kui oli lõunasöögiaeg, siis oli mul isu millegi vürtsika järele. Mu ema ja isa olid meile just kastiga küpseid kodutomateid toonud. Tavaliselt on mul ikka kodus ka purk kikerherneid ja just hiljuti olin soodushinnaga varunud ka paar purki kookospiimasid. Nii see lihtne, kiire ja maitsev karri sündiski.



neljale-kuuele inimesele

Valmistamisaeg: 20 minutit.

  • 3-4 sl õli
  • 2 sibulat
  • 1 tl soola
  • 2 tl karripulbrit
  • 1 tl jahvatatud vürtsköömneid
  • 2 loorberilehte
  • 2 x 400 g purki kikerherneid
  • 4 tomatit
  • 400 g purk kookospiima
  • 1 sl sojakastet või tamarit
  • + keedetud riisi serveerimiseks


Aja paksema põhjaga pott või sügavam pann kuumaks. Vala sinna õli ja lisa õhukesteks viiludeks lõigatud sibulad ja sool. Prae paar minutit. Lisa karripulber, jahvatatud vürtsköömned ja loorberilehed. Sega ja prae minutike. Seejärel lisa kurnatud kikerherned ja prae veel minut. Nüüd lisa hakitud tomatid ja lase paar minutit haududa. Lisa kookospiim ja lase vähemalt 5 minutit podiseda. Kõige lõpus lisa sojakaste või tamari ning sega. Serveeri riisiga.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly