2. veebr 2017

Lihtne ja maitsev nuudliroog


Kui ühel õhtul joogast ja ujumast tulin, olin näljane kui hunt. Õnneks oli Maitsemaailm mulle just saatnud neid imelisi vokinuudleid, mis on saanud üheks lemmikuks. Esiteks on neid väga lihtne valmistada. Viskad keevasse vette, siis keerad kuumuse maha ja lased paar minutit nuudlitel paisuda. Teiseks on need tõesti sellised õiged nuudlid, mida muidu ausas hiinakas saaksid. Naljakas on see, et need sisaldavad juba eos soola. Seetõttu peab pärastisel maitsestamisel natuke ettevaatlikum olema.


Lisaks läheb siia väga lihtsasse nuudlirooga sibulat ja porgandit, mida ju ikka kodus leidub. Samuti jupike värsket ingverit (võib ka pulbrit kasutada) ning serveerimisel valasin portsu üle selle mõnusa vürtsika sriracha kastmega. Erinevalt muudest srirachadest, mida Eesti kaubanduses näinud olen, ei sisalda see kaste maitsetugevdajaid. Võid siia toitu lisada ka näiteks seeni või erinevaid köögivilju. Serveerimisel kaunista soovi korral värske koriandri või peterselliga.


Valmistamisaeg: 15 - 20 minutit

Kogus: kolmele - neljale

  • 250 g keetmata vokinuudleid või näiteks riisinuudleid
  • 2 sibulat
  • 1 suur või kaks keskmist porgandit (170 g)
  • 1 sl peeneks hakitud ingverit
  • 2 - 3 sl õli
  • 3 küüslauguküünt
  • ½ tl soola
  • 2 - 3 sl sojakastet

+ soovi korral serveerimisel srirachat

Valmistamine:

Aja potis vesi keema. Lisa nuudlid, keera kuumus maha ja jäta nuudlid paariks minutiks kaane alla paisuma. Seejärel kurna, loputa korraks külma veega ja lõika nuudlid väiksemaks, et need pärast paremini ülejäänud koostisainetega seguneks. Kasuta lõikamisel kääre või suurt nuga. Mina lõikasin seal samas metallsõela sees.

Koori sibulad, lõika pooleks ja viiluta. Koori porgand ja lõika ribadeks. Koori ingver ja haki peeneks. Aja pann kuumaks ja vala sinna õli. Lisa sibulaviilud ja prae paar minutit. Lisa porgandiribad ja ingver ning prae veel paar minutit. Lisa hakitud küüslauguküüned ja sool. Prae minutike. Nüüd lisa nuudlid ja sojakaste. Sega ja prae minut-paar. Maitse ja lisa vajadusel sojakastet. Serveeri ja nirista peale srirachat või mõnda muud vürtsikat kastet.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar