28. jaan 2017

Oliivi tapenade ehk suurepärane leivakate


Viimase aja lemmikuks on see ülilihtne ja rammus oliivipasta ehk tapenade. Olengi juba mitmed korrad seda mõnusalt soolakat ja krehvtist leivakatet valmistanud. Ka minu äi sõi hea meelega veini kõrvale. See sobibki ideaalselt nii argiseks kõhutäiteks kui ka peolauale! Lisasin seda paar supilusikatäit seeneseljankasse ja ka seal oli see hea. Samuti kindlasti vrapi ja burgeri vahel. Kui ma seda esimest korda tegin ja tulemust maitsesin, mõtlesin, et see on küll hea, aga midagi on veel puudu. Otsustasin ka natuke tomatipastat lisada ja see oligi täpselt see umamine mekk, mida vaja oli. Kindlasti võid katsetada ka päikesekuivatatud tomatite ja kapparitega. Head nautlemist!


Valmistamisaeg: 5 minutit

Kogus: keskmise kausikese täis, neljale

  • 300 g musti kivideta oliive (netokaal)
  • 2 sl peeneks hakitud (punast) sibulat
  • 3 sl tomatipastat
  • ½ tl purustatud musta pipart

Valmistamine.

Purusta oliivid peeneks massiks (mina kasutasin saumikserit). Lisa peeneks hakitud punane sibul, tomatipasta ja must pipar. Sega hoolikalt läbi. Kui oliivid on soolakad, siis soola pole vaja lisada. Naudi näiteks musta leiva peal koos sibulaviilude ja värske peterselli või basiilikuga. Kui soovid, nirista peale külmpressitud oliiviõli.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar