4. aug 2011

Baklažaani panniroog


Baklažaan on see tumelilla koorega kumjas kõrvitsaline, poes tihti suvikõrvitsa kõrval. Toitudes on ta selline mõnusalt rammusapoolne ja kergelt suitsuse mekiga. Antud roog on äärmiselt lihtne, palju kiidetud ning tõesti väga maitsev! Korralik küüslaukumekk, toekad kartulid, mahlane baklažaan, hapukas tomat ja vürtsikas karripulber teevad sellest toidust lihtsa ent erilise kõhutäie.

Valmistamisaeg: 15 minutit

Kogus: neljale

  • 1 keskmine baklažaan
  • 2 - 3 sl õli
  • 6 küünt küüslauku
  • 1 tl soola
  • 1 sl karripulbrit
  • 400 g purk purustatud tomateid
  • 3 suuremat keedukartulit
  • (1 sl sojakastet või tamarit)
  • (maitserohelist)

Valmistamine:

Lõika baklažaan keskmisteks kuubikuteks. Aja pann kuumaks, vala sinna õli ja lisa baklažaanitükid. Prae paar minutit. Lisa hakitud küüslauk, sool ja karripulber. Prae veel minut. Lisa purustatud tomatid. Kata pann kaanega ja lase baklažaanil 5 - 7 minutit podiseda. Lisa kartulikuubikud ja soovi korral sojakaste või tamari. Sega ning lase minutike podiseda. Serveeri näiteks maitserohelisega.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...