4. aug 2011

Baklažaani panniroog


Baklažaan on see tumelilla koorega kumjas kõrvitsaline, poes tihti suvikõrvitsa kõrval. Toitudes on ta selline mõnusalt rammusapoolne ja kergelt suitsuse mekiga. Antud roog on äärmiselt lihtne, palju kiidetud ning tõesti väga maitsev! Korralik küüslaukumekk, toekad kartulid, mahlane baklažaan, hapukas tomat ja vürtsikas karripulber teevad sellest toidust lihtsa ent erilise kõhutäie.

Valmistamisaeg: 15 minutit

Kogus: neljale

  • 1 keskmine baklažaan
  • 2 - 3 sl õli
  • 6 küünt küüslauku
  • 1 tl soola
  • 1 sl karripulbrit
  • 400 g purk purustatud tomateid
  • 3 suuremat keedukartulit
  • (1 sl sojakastet või tamarit)
  • (maitserohelist)

Valmistamine:

Lõika baklažaan keskmisteks kuubikuteks. Aja pann kuumaks, vala sinna õli ja lisa baklažaanitükid. Prae paar minutit. Lisa hakitud küüslauk, sool ja karripulber. Prae veel minut. Lisa purustatud tomatid. Kata pann kaanega ja lase baklažaanil 5 - 7 minutit podiseda. Lisa kartulikuubikud ja soovi korral sojakaste või tamari. Sega ning lase minutike podiseda. Serveeri näiteks maitserohelisega.

6 kommentaari :

  1. see on täiesti üks mu lemmiktoit! :) mitu korda olen juba valmistanud :)

    VastaKustuta
  2. Suur tänu! Nii tore kuulda:) Ma ka fännan seda rooga!

    VastaKustuta
  3. Aplodeerin! Tegin küll oma mugandustega - lisasin ube, sibulat, suvikõrvitsat ja erinevaid maitseaineid, aga toit sai IMEmaitsev! Esialgu oli plaanis natuke maitsta, aga lõpetasin süües 3 taldrikutäit! Teise päeva toiduna ka väga hea! Ülejäägid panin sügavkülma nn laiska päeva ootama (ehk kui kokata ei viitsi) :).
    Aitäh!

    PS! Tegu on küll taimetoidu blogiga, aga mina tihti kombineerin neid lihtsaid aga mõnusaid retsepte ka lihaga. Vaieldamatult minu lemmik toidu inspiratsiooni nurgake :)

    VastaKustuta
  4. No nii tore seda lugeda, Anu!! :) Aitäh!

    VastaKustuta
  5. Ma suudan isegi lollikindlast retseptist mingi plönni välja võluda.:( Söök nägi välja pigem nagu bolognese kaste, mitte nagu su pildil selline õrnalt tomatine. Kogused panin kõik piinliku täpsusega samad. Mis võis valesti minna?

    VastaKustuta
  6. Ehk said baklažaan ja kartul liiga väikeseks hakitud? Siis võib küll söögi tekstuur natuke teistsugune tulla.

    VastaKustuta