1. märts 2017

Krõbedad seesami-küüslaugukartulid


Tere märts! Ehk tere kevad? No peaaegu. Pole üldse palju enam jäänud, et saaks ketside ja pusaga rõõmsalt ringi patseerida. On ulme mõelda, et juba 20.ndal märtsil lendan Nepali! Väike ärevus ja elevus hakkab sisse tulema. Kui tagasi tulen, on juba aprill. Siis saan oma metsatare juures vaikselt ninale päikest võtta. 

Kavatsen Nepalis võimalikult palju toiduelamusi ja inspiratsiooni endasse ammutada. Enne aga on mul veel nii mõnigi hea retsept, mida teiega jagada tahan. Nagu näiteks need seesami-küüslaugukartulid. Tavaline praekartul on juba niikuinii vana lemmik. Kui aga lisada veel krõmpsuvad seesamiseemned ja paras ports küüslauku, on tulemus kohe eriliselt hõrk. Söö kartuleid pearoana või serveeri mõne teise toidu juurde. Peale sobib kindlasti ka värske maitserohline!

Tegemist on ääretult lihtsa, soodsa ja maitsva retseptiga, mis ilmus ka ajakiri Vegan esimeses numbris. Nüüd peaks poodides saadaval olema ka uhiuus number, kust leiab samuti ühe minu uue, mujal veel avaldamata retsepti! Head katsetamist ja nautimist :)

Valmistamisaeg: 25 minutit 

Kogus: suur pannitäis, 5 - 6 inimest 

  • 7 keskmist kartulit (keetmata) 
  • 2 - 3 sl õli 
  • 1 tl soola 
  • 1 tl purustatud musta pipart 
  • 2 kuhjaga sl seesamiseemneid 
  • 2 suurt küüslauguküünt 

Valmistamine:

Pese kartulid ja keeda pehmeks. Kurna ja lase natuke jahtuda. Koori kartulid ja lõika viiludeks. Aja suur pann kuumaks ja vala sinna õli. Lisa kartuliviilud, sool ja must pipar. Prae mõned minutid, kuni kartulid on juba krõbedamad. Lisa seesamiseemned ja peeneks hakitud küüslauguküüned. Sega ja prae veel minut-paar. Serveeri.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar