14. jaan 2015

Läätse-kaalikasupp sidruniga


Ma ei ole ammu ühegi supi tõttu nii elevil olnud, kui selle hõrgutava sidrunimekiga läätse-kaalikasupi pärast. Lihtsalt jumalik, ausalt. Ma olen seda suppi juba tegelikult suvest saadik valmistanud. Kui ikka väljas oli sombune ja kõle suveilm, siis panin meie palktares supipoti podisema. Kohe oli päev päikselisem. Kogu aeg oli see supp mul "retseptid, mida pildistada" listis. Nüüd on see lõpuks tehtud ja saan seda hüva leent ka teiega jagada. Mulle nii väga meeldib kaalikas supi sees. See annab supipuljongile kergelt magusa meki ja sel juhul piisab maitsestamiseks ainult soolast. Samuti sobivad siia imehästi punased läätsed ja sidrun, mis teeb supi lihtsalt oivaliseks!

Isegi kartulit ei ole siia supi sisse vaja, kaalikas sobib täiesti üksi šõud juhtima. Lisaks meeldib mulle see, et tänu läätsedele on see supp toitvam. Siin retseptis on tegelikult päris vähe komponente, aga mõnikord piisab vähesest, et üks meistriteos valmiks. No nüüd olen küll sellise kiidulaulu siia kokku kirjutanud, et sul ei jää muud üle, kui ise järele proovida!



Valmistamisaeg: 15-20 minutit

Kogus: 4-6 inimesele

Koostis:

  • 4 sl õli
  • 2 sibulat
  • 400 g kaalikat
  • 2 loorberilehte
  • 200 g punaseid läätsi 
  • 1 liiter + 400 ml keevat vett
  • 2 kuhjaga supilusikatäit peeneks hakitud sidrunikoort
  • 2-2 ½ tl soola
  • 2 sl sidrunimahla


Valmistamine:

Aja paksema põhjaga pott kuumaks ja vala sinna õli. Lisa hakitud sibulad. Prae paar minutit, kuni sibulad on klaasjad ja kergelt kuldpruunid. Lisa kooritud ja kuubikuteks lõigatud kaalikas, loorberilehed, läätsed ja keev vesi. Keeda umbes 12-15 minutit, kuni kaalikas ja läätsed on pehmed. Lisa peeneks hakitud sidrunikoor, sool ja sidrunimahl. Keeda veel minut-paar. Serveeri värske maitserohelise ja rukkileivaga.




Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...