14. apr 2015

Rikkalik ja mahlane pastasalat köögiviljadega


Kas pole need apelsiniviilud seal taldrikul nii retro? Salat ise võib paista tavalise igava pastasalatina, mida ta kindlasti pole. Seal on kõvasti värvilisi köögivilju, mahe sinepi- ja apelsinikaste ning hunnik ube. Sest milline on üks pastasalat ilma ubadeta? Ma valisin seekord hästi pirakad oad, kuna nad näevad ägedad välja ja neid on mõnus haugata. Loomulikult võid ka teiste ubadega katsetada, näiteks punastega, mis on mul tihedalt kasutuses.

Maisi kasutan ma enda kokkamistes väga harva, aga see salat lihtsalt karjus maisi järele. Nii ma valisin hoolega võimalikult kvaliteetse maisi (Bonduelle tundus täitsa hea olevat). See ei sisaldanud üleliigset suhkrut, vaid ainult maisi enda magusust. Mul ei ole suhkru vastu mitte midagi, aga mõnedes toodetes on ta lihtsalt täiesti üleliigne ja ebavajalik. Aga see mais oli nii mahlane ja krõmpsuv ja sobis võrratult siia salatisse. Viimasel minutil haarasin ka ühe jupi porgandit, hakkisin pisikesteks kuubikuteks ja viskasin salatisse. See andis ilusat oranži värvi ja porganditükid olid mõnusalt krõmpsuvad. Kastmeks otsustasin seekord maheda sinepi ja apelsini vinegreti valmistada. Kõlab nii peenelt, aga tegelikult on ülilihtne. Apelsin ja sinep ei jää siin salatis üldse domineerima, nii-et selle pärast pole vaja muretseda. Kaste annab lihtsalt täpselt selle õige maitse ja mahlasuse mida vaja. Nii-et siin salatis on küllaga häid tekstuure, maitseid ja kõvasti mahlasust.

Aga pean sind hoiatama ja siit tuleb üks väga kulunud väljend - see salat on sõltuvusttekitav. Ma ei tee nalja. Kui ma oma portsjoni lõpetasin, siis ahnitsesin kahvliga veel mõned suutäied otse salatikausist. Ja täpselt sama tegi ka mu kallim peale seda, kui oli KAKS portsjonit söönud. Nii-et ole ettevaatlik!



Kogus: 4-6 inimesele

Valmistamisaeg: 15 minutit

Koostis:

Pastasalati jaoks:

  • 550 g keedetud väiksemat sorti pastat (umbes 225 g keetmata pastast)
  • keskmine purk maisi (340 g)
  • keskmine purk musti kivita oliive (360 g)
  • 400 g purk ube
  • üks suur värske kurk
  • pool punast sibulat
  • 100 g pisikesi porgandikuubikuid
  • ¾ tl soola

Apelsini ja sinepi vinegreti jaoks:

  • ühe keskmise apelsini mahl (60 ml)
  • 3 kuhjaga sl mahedat sinepit (nt. Meira)
  • 1 sl (oliivi)õli
  • ½ tl purustatud musta pipart

Valmistamine:

Sega keedetud pasta kurnatud maisi, kurnatud ja pooleks lõigatud oliivide, kurnatud ja loputatud ubade, kuubikuteks hakitud värske kurgi, peeneks hakitud punase sibula, porgandikuubikute ja soolaga läbi. Vinegreti jaoks vispelda apelsinimahl sinepi, õli ja musta pipraga läbi. Vala kaste salatile ja sega kõik hoolikalt läbi. Maitse ja lisa vajadusel soola. Soovi korral kaunista värske maitserohelisega ja serveeri kohe.

Nipp: kui soovid salati varem valmis teha, siis sega salati koostisained läbi ja pane salat külmikusse. Vahetult enne serveerimist sega salat vinegretiga läbi.

3 kommentaari :

  1. Tõesti maitsev ja mahlane salat. Väga hea alternatiiv koorestele salatitele. Tänan inspiratsiooni eest:) Minu salat tuli selline: http://heaonparem.blogspot.com/2015/04/isemoodi-pasta-salat.html

    VastaKustuta
  2. Evelin, super, et maitses! Sinu pildil näeb salat nii isuäratav välja. Hea meelega lisaksin sinu pildi ka taimetoit.ee Facebooki albumisse, kui sulle sobib :)

    VastaKustuta