7. nov 2025

Kirsimuffinid martsipanitäidisega

Kirsimuffinid martsipanitäidisega

Selle retsepti pühendan Viktoriale, kes minu retseptiloomingut nii heldelt digitaalsete kohvidega toetas. Need andsid hoolega powerit, suur aitäh!

Neid kirsimuffineid olen aastate jooksul ikka kordi küpsetanud. Sobivad eriti hästi just talvisesse hooaega, sest kasutada saab siin kompotikirsse, mis pea igas poes müügil on. Tahtsin teha muffinid kakaoga, siis paistab valge martsipan sealt efektselt välja. Lisaks sobib kergelt mõrkjas kakao hästi kirsi hapukusega kokku. Martsipani teeme siin täitsa ise, sest tegelikult on see väga lihtne. Kui kasutad koorega mandleid, õpetan neid retseptis kiirelt koorima. Aga tegelikult on need muffinid ka ilma martsipanita väga head, kui sellega jännata ei viitsi. 

Kogus: 12 muffinit
Aeg: 35 - 40 minutit

Martsipanipallid:

  • 100 g mandleid
  • 3 sl tuhksuhkrut
  • 2 sl vett

Muffinitainas:

  • 250 g nisujahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 3 sl kakaopulbrit
  • näpuotsaga soola
  • 100 ml õli (nt.rapsi)
  • 100 g suhkrut
  • 300 ml kirsikompoti vedelikku
  • 1 tl õunaäädikat
  • + kaunistuseks kompotikirsse

Valmistamine:

Kui kasutad koorega mandleid, pane need kaussi, vala keeva veega üle ja lase neil umbes 10-minutit kuumas vees seista. Nüüd tuleb koor näpistades ilusasti lahti. Koori kõik mandlid ja kuivata puhta rätiga. Veelgi mõnusama meki saamiseks rösti kooritud ja kuivatatud mandleid kuival pannil paar minutit. Purusta mandlid peeneks (näiteks saumiksri või köögikombaini lõikurosaga), lisa tuhksuhkur ja vesi. Sega korralikult ning vooli mandlimassist 12 pallikest. 

Pane ahi 200-kraadi juurde kuumenema. Sega nisujahu küpsetuspulbri, kakaopulbri ja natukese soolaga läbi. Eraldi kausis sega õli suhkruga korralikult läbi (mina vispeldasin jõuliselt), lisa kirsikompoti vedelik, õunaäädikas ja sega. Kui ahi on soovitud temperatuuri saavutanud, lisa märg segu kuivale segule ja sega kõik ühtlaseks vedelapoolsemaks tainaks. Täida muffinivormi õõnsused paberist muffinikorvidega. Täida korvikesed poolenisti tainaga. Aseta igasse korvikesse taina peale keskele üks martsipanipall. Nüüd lisa ülejäänud muffinitainas, nii-et martsipanipallid saaksid ilusasti kaetud. Kaunista iga muffin pealt paari-kolme kompotikirsiga. Küpseta 200-kraadi juures 20-minutit. Lase enne serveerimist natuke jahtuda.

Kirsimuffinid martsipanitäidisega

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar