30. dets 2017

Kartulirösti burgerid tilli-mädarõikakastmega


Ilusat viimast vana-aasta päeva, armsad kokkajad! Kuke aasta perutas sellise kiirusega, et ausalt öeldes on lausa üllatav, et see juba otsakorral on. See aasta oli eelkõige muutuste aasta. Ka reisimise aasta, sest käidud sai nii Nepalis kui ka Monacos. Taas oli see ka raamatuaasta, sest andsin välja järjekordse kokaraamatu, seekord gluteenivabadest taimetoitudest. Osaletud sai mitmes toredas projektis ja loodud sai palju uusi retsepte. Ka Neoandertalsi uue albumi trummid mängisin sisse, nii-et uuel aastal on uut muusikat oodata. Minu 2017 sisaldas väga palju erinevaid emotsioone ja tuletas tugevalt meelde, mis on tähtis ja mis mitte. Ootan huviga, mida on pakkuda 2018.aastal ja loodan, et see on nii minu kui ka teie jaoks helge!


Kas mäletad, et alles kokkasin koos oma emaga neid kohevaid mitmeviljakukleid? Selliste imeliste kuklite vahele lausa peab ju ühed krõbedad ja mahlased kotletid suskama! Olen alati tahtnud proovida kartuliröstit ehk riivitud kartulist tehtud pannkooki. Siis tuli mu ema aga mõttele, et võiks teha hoopis miniröstisid ja nendest burgerid valmistada. Läksin selle idee peale väga elevile ja juba varsti riivisin kartulit ja vormisin kotlette. Viimased valmisid naeruväärselt lihtsalt ja nende tegemiseks on vaja ainult ühte koostisosa - kartulit. Olgu, kui väga täpne olla, siis kahte ehk kartulit ja soola. Need krõbedad kartulipannkoogid või -kotletid sobivad suurepäraselt koduste kuklite vahele koos mahlase punase sibula, krõmpsu marineeritud kurgi, õrnalt magusa ahjupeedi, särtsaka rukola ja ülimalt kreemja mädarõika-tillikastmega. Terve meie pere väga nautis neid väikeseid burgereid ja ma suurima rõõmuga jagan retsepti ka teiega.


Miks mitte neid ka aastavahetuseks valmistada? Tegemist on kindlasti efektse pearoaga. Kui soovid veel häid retseptiideid, siis piilu SIIA! Mina pistan vist homme oma lemmiku kartulivormi ahju ja veel nuputan, mida kõrvale pakun. Soovin teile täpselt sellist aastavahetust nagu ootate! Olgu see siis glämm, saunapidu, üksi teleka vaatamine või rahulik aeg perega. Ja tasub kindlasti ikka siia blogisse kiigata, sest mul on nii mõnigi hea uus retsept ja postitus varuks. Seniks aga nautige neid mõnusaid burgereid!


Aeg: tunnike või rohkem, kui teed ka kuklid ise
Kogus: 20 väikest burgerit

Väikesed kartuliröstid:

  • 10 suuremat kartulit (riivituna 1 kg)
  • natuke soola ja pipart

India pähkli, mädarõika ja tilli kaste:

  • 200 g india pähkleid
  • 240 ml külma vett
  • ¾ - 1 tl soola
  • 1 sl oliiviõli
  • 3 kuhjaga tl mädarõigast (lisa rohkem, kui soovid, mina kasutasin "Delikatess" mädarõigast, mille sain Coopist)
  • 2 sl värsket või sügavkülmutatud tilli

+ koduseid kohevaid mitmeviljakukleid või väiksemaid poekukleid, lisaks serveerimiseks marineeritud kurki, punast sibulat, viilutatud ahjupeeti ja rukolat.

Kui plaanid kuklid ise küpsetada, siis kõigepealt valmista tainas selle retsepti järgi. Seejärel valmista kartuliröstid. Selleks koori kartulid ja riivi need jämeda riiviga. Pigista kogu üleliigne vedelik välja. Vormi väikesed ja mitte liiga paksud kotletid. Prae neid pannil kuumas õlis kõrgel kuumusel, kuni ääred on kuldpruunid. Seejärel sapsuta neile peale natuke soola ja pipart, keera röstid teisele poolele ning keera kuumus madalamaks. Prae röstisid veel mõni minut. Mida rohkem, seda parem, siis küpseb toores kartul korralikult läbi. Lisa veel natuke soola ja eemalda valmis röstid pannilt.

Kastme jaoks blenderda kõik koostisosad läbi, kuni tekib ühtlaselt kreemjas rohekas kaste. Kui sul ei ole võimas blender, leota pähkleid eelnevalt paar tundi või keeda 15 minutit, kurna ja seejärel blenderda.

Nüüd asu burgereid meisterdama. Mina määrisin alumisele kuklile kastet, seejärel lisasin marineeritud kurgi viile, punase sibula viile ja rukolat. Siis asetasin neile peale kartulirösti, ahjupeediviilu, veel kastet ja ülemise kukli. Head isu!

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar