5. jaan 2016

Riisinuudlid brokoli ja kikerhernestega ehk minu lemmiklõuna


Ilusat 2016. aastat! Kuidas teie vana-aastaõhtu kulges? Loodan, et see oli pungil hunnikust heast toidust ja parimatest inimestest. Täpselt nagu minul. Me loomulikult panime sauna(d) küdema, sõime nagu poleks homset, musitseerisime ja mängisime Cards Against Humanityt, millega sai kohutavalt palju nalja. Mul õnnestus korraks isegi kokkamisest puhata, kuna kaks külalist valmistasid suurepärase toortatra-avokaado-apelsinisalati ja isetehtud aurutatud hinkaleid erinevate täidistega. Ma olen nii-nii tänulik oma imelise pere ja sõprade eest!

Nüüd on tükk tegu, et sellest suurest pühademeeleolust tagasi argiellu lülituda. Aga ka viimane võib vinge olla, tuleb lihtsalt ise see selliseks muuta. Näiteks mina jälgin, et saaksin iga päev ikka natuke väljas jalutada (kuigi ilm on praegu põhjamaiselt jäine), kodus trenni teha ja lihtsalt nautida enda liigutamist, keskenduda projektidele, mida tõeliselt teha tahan ja muidugi süüa toitu, mille järele kõige rohkem isu on.


Nagu näiteks see toit. Lihtsalt riisinuudlid brokoli, kikerherneste, päevalilleseemne hapukoore ja kirsstomatitega. Ma võiksin seda vist iga päev süüa. Mul tekkis selle koosluse järele kohutav isu paar kuud tagasi ja nüüd ma proovin seda võimalikult tihti valmistada. Ma lihtsalt jumaldan riisinuudleid ja brokolit. Need sobivad imehästi ka siia maguskartulisupi sisse. Riisinuudlid on üks minu lemmikuid süsivesikuterikkaid toite ja ma valmistan neid suurima hea meelega kiireks lõuna- või õhtusöögiks. Nad on nii universaalsed ja lihtsalt ideaalsed serveerituna köögiviljade ja kaunviljadega või supi sees. Ning brokoli - kuidas ma armastan sind! Ka siin lehel on mitmeid häid retsepte selle imelise köögiviljaga. Lisaks sisaldab brokoli rikkalikult C- ja K-vitamiini.

Tahtsin siia roale ka hea annuse valku lisada, nii-et appi tulid taas vanad head kikerherned. Ja et kõik veel eriti suurepärane oleks, serveerisin seda head kraami koos koduse päevalilleseemne hapukoore, kirsstomatite ja värskelt jahvatatud musta pipraga. Perfektne! Tegemist on väga-väga lihtsa retseptiga, aga kuna see on minu suur lemmik, siis lihtsalt pidin seda jagama. Muide, sobib see väga hästi ka peale trenni kiireks kütuseks. Head ja maitsvat uut aastat teile!


Valmistamisaeg: 15 - 20 minutit

Kogus: 4-le inimesele

Koostis:

  • 2 sl õli
  • üks suur brokolipea (u. 500 g)
  • 120 ml kuuma vett
  • 400 g purk kikerherneid
  • ½ tl soola


Serveerimiseks:

  • riisinuudleid (250 g pakk)
  • mõni peotäis kirsstomateid
  • natuke sojakastet või tamarit
  • jahvatatud musta pipart
  • päevalilleseemne hapukoort


Valmistamine:

Aja kastrul kuumaks ja vala sinna õli. Eemalda brokolilt paks vars ja lõika suuremad õisikud viiludeks. Pane brokoliõisikud kastrulisse ja kuumuta minutike. Lisa kuum vesi ja kata kastrul kaanega. Lase brokolil umbes 10 minutit keskmisel kuumusel podiseda. Oleneb, kui pehmet brokolit sa soovid. Mulle meeldib pigem pehmem. Samal ajal saad ka päevalilleseemned hapukoore jaoks keema panna. Nüüd lisa brokolile kurnatud ning loputatud kikerherned ja sool. Sega ja kuumuta paar minutit. Eemalda kuumus. 

Keeda riisinuudlid pehmeks, loputa ja kurna. Mina lisan tavaliselt kurnatud nuudlitele ka natuke oliiviõli, et need nii kergelt kokku ei kleepuks. Valmista päevalilleseemne hapukoor. Nüüd võta kauss ja aseta sinna suurem peotäis riisinuudleid. Mulle meeldib neid veel natukese sojakastme või tamariga piserdada. Seejärel lisa brokoli ja kikerherned, viilutatud kirsstomatid, paras ports päevalille hapukoort ja värskelt jahvatatud musta pipart. Naudi!

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar