11. jaan 2012

Kruubipuder praesibulaga

Kruubipuder on üks soodsamaid ja toitvamaid kõhutäiteid. Kuna kruubid ise on üsna tuima maitsega, siis tasub pudru maitsestamisel fantaasiat kasutada. Olen tihti kruupe keetes lisanud vette ka erinevaid hakituid köögivilju (porgandi- ja kaalikatükke näiteks). Praesibul on kruubipudrule ideaalseks kaaslaseks.


kuuele-kaheksale

  • 400 g odrakruupe
  • natuke jahvatatud musta pipart
  • 2 tl köögiviljapuljongi pulbrit
  • 2 suurt sibulat ja vastavalt maitsele soola

Soovitan kruubid eelneval õhtul likku panna, siis nad keevad kiiremini pehmeks. Kurna ja loputa kruubid ning pane need paksema põhjaga suuremasse potti keema (vett vala nii palju, et oleks kruupidest paar cm üle). Keeda kruupe, aeg-ajalt segades, umbes tund aega. Lõpus lisa maitseained, sega ning keeda veel paar minutit. Sama ajal, kui puder keeb, saad praadida sibulad: koori sibulad, lõika pooleks ja viiluta. Vala pannile paras ports õli, lisa sibulad ja natuke soola ning prae, kuni sibulaviilud on kuldpruunid. Serveeri putru koos praesibulatega.

2 kommentaari :

  1. Panin köögiviljakuubikute asemel sojakastet ja lisasin šampinjone ning brokkolit. Oi kui hea!

    VastaKustuta