11. jaan 2012

Peedipunased kaerakotletid


Mul jääb alatasa hommikuputru üle ning kuna külmalt või soojendatuna mulle viljapudrud ei istu, siis tuleb leidlik olla ja järelejäänud pudrust näiteks kotlette teha. Tegelikult saab neid teha peaaegu igast pudrust ja maitsestada millega iganes.

  • umbes 600 g kaerahelbeputru
  • 1 pisike toores peet
  • 2 suurt küüslauguküünt
  • 4 sl täistera nisujahu (või näiteks odrajahu)
  • vastavalt maitsele soola ja pipart

Lisa kaerahelbepudrule riivitud toores peet, purustatud küüslauguküüned, jahu, sool ja pipar. Sega "kotletitainas" korralikult läbi. Maitse ning lisa vajadusel soola.Vormi tainast väikesed pätsikesed ning prae pannil õlis mõlemalt poolt krõbedaks. Söö niisama, serveeri leiva peal või mõne muu toidu kõrvale.

6 kommentaari :