2. dets 2015

Maguskartuli ja riisinuudli supp brokoli ja valgete ubadega


Mul on talvehooajaga segased tunded. Ma ei fänna üldse seda vähest päevavalgust, aga seevastu on nii palju toredaid tubaseid toimetusi, mis mulle rõõmu valmistavad. Näiteks:


videomängud (just lõpetasin Fallout 4 ja hakkasin jälle Civilization 5 mängima)
kodune jooga
maitsva vegan toidu kokkamine
bändiga proovitamine
jõulutulede üles panemine meie metsatares
rakettahju kütmine
lemmiksarjade vaatamine meie mõnusas palkvoodis
saunaõhtud sõpradega
ägedate projektide kallal töötamine
mõtisklused uuest algavast aastast ja üldse elust
kosutavate suppide söömine nagu see maguskartulisupp!

On tõesti aeg tagasi selle ülilihtsa ja maitsva supi juurde tulla. Sellisel rõskemal hooajal on see eriti omal kohal. Ma armastan maguskartulit, brokolit, riisinuudleid ja ube. Oli super mõte need üheks toiduks kokku keeta. Supil on tänu maguskartulile kergelt magus puljong ning toekust annavad siin oad. Lisasin ka natuke purustatud tomateid, et magusust tasakaalustada ning loomulikult hunnik mahlast brokolit ja riisinuudleid. Mul on tunne, et ma hakkan seda hüva leent sama tihti keetma, kui oma ühte suurimat lemmikut - köögivilja-klimbisuppi. Ning kui sa väldid gluteeni, siis see maguskartuli supp on täitsa gluteenivaba. Tõesti sai üks hea retsept ja loodan, et ka sulle maitseb! Lisaks tahaksin väga teada sinu lemmikuid talviseid tegevusi :)


Valmistamisaeg: 20 minutit

Kogus: 4 inimesele

Koostis:

  • 2 sl õli
  • 1 keskmine sibul
  • ½ tl purustatud musta pipart
  • 2 suurt küüslauguküünt
  • 350 g maguskartulikuubikuid (umbes pool suuremat maguskartulit)
  • 2 loorberilehte
  • 1600 ml keevat vett
  • 170 g brokolit
  • 70 g riisinuudleid (murra väiksemaks)
  • 400 g purk valgeid ube (või muid purgiube)
  • 3 kuhjaga sl purustatud tomateid (mina kasutasin konserveeritud)
  • 2 tl soola
  • 1 sl sojakastet või tamarit

Valmistamine:

Aja paksema põhjaga pott kuumaks. Vala sinna õli, lisa hakitud sibul, näpuotsaga soola ja pipar. Prae paar minutit. Lisa purustatud küüslauguküüned, maguskartulikuubikud ja loorberilehed. Prae minut-paar. Vala peale keev vesi. Kata pott kaanega ja keeda umbes 10 minutit, kuni kartul on pehme. Lisa brokoli, riisinuudlid, kurnatud ja loputatud oad, purustatud tomatid, sool ja sojakaste. Keeda veel mõned minutid, kuni nuudlid on pehmed. Naudi!

Nipp: Kui sa ei leia maguskartulit, kasuta hoopis kaalikat või porgandeid.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

Lisa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly