12. okt 2015

Kõrvitsa ja hummuse vrapid


Kui ma neid maitsvaid kõrvitsa ja hummuse vrappe meisterdasin, hakkasin juurdlema ühe asja üle. Kui suvikõrvits on hästi universaalne ja saad seda lisada väga paljudele soolastele toitudele ning tulemus on ikka hea, siis tavalise kõrvitsaga on natuke teine lugu. See on kuidagi nõudlikum. Enne kõrvitsaga kokkamist peab tõesti mõtlema, kas see sobib ülejäänud koostisainetega ning milline jääb tulemus. Üks lihtsamaid ja minu lemmikumaid viise kõrvitsat valmistada, on see lihtsalt jämeda riiviga riivida ja koos sibula, soola ja pipraga pannil praadida. Nii tegin ma ka selles roas. Lisasin ka isetehtud hummust, lehtsalatit, tomatit ja keerasin kogu kupatuse pehme tortilla sisse.

Need rullid olid meile väga mõnusaks õhtusöögiks. Kindlasti sobivad need suurepäraselt ka hommikuks või lõunaks. Kerge karrimekiga kreemjas hummus, mahlane kõrvits, krõmps lehtsalat ja hapukas tomat. Üks väga toitev ja maitsev sügisene kombinatsioon.

Kui sul ei saa aga kõrvitsast küllalt (või on sul seda lihtsalt kodus liiga palju), proovi kindlasti ka seda taevalikku ahjuvormi kõrvitsa, kaera, päikesekuivatatud tomatite ja kookospiimaga. Või hoopis mahlast kõrvitsa toorsalatit, toekat läätse-kõrvitsapikkpoissi ning vana head kõrvitsa ja ingveri püreesuppi.

PS! Kas oled juba ka uhiuut ja uhket retseptiindeksit uudistanud? Oi, kui hea meel mul selle üle on. Lõpuks on kõik retseptid ilusasti kategooriatesse paigutatud ja hõlpsasti leitavad. Nüüd on eriti lihtne õhtusöögiks ideid leida :)


Valmistamisaeg: 15 minutit

Kogus: 4 - 6 inimesele

Koostis:

Kõrvitsatäidise jaoks:
  • 2 sl õli
  • 1 sibul
  • 350 g jämedalt riivitud kõrvitsat
  • ½ tl soola
  • ½ purustatud musta pipart
  • 1 väiksem küüslauguküüs

Hummuse jaoks:
  • 2 x 400 g purk kikerherneid
  • 60 ml vett
  • ½ tl soola
  • 2 sl õli
  • 1 tl karripulbrit
  • 1 sl sidrunimahla

Vrappide jaoks:
  • tortillasid (minu lemmikud on Santa Maria omad, keskmise suurusega)
  • punt lehtsalatit
  • paar tomatit

Valmistamine:

Aja pann kuumaks. Lisa peeneks hakitud sibul ja näpuotsaga soola. Prae paar minutit. Lisa riivitud kõrvits, sool ja pipar. Prae mõned minutid. Lisa purustatud küüslauguküüs, prae pool minutit ja eemalda pann tulelt.

Hummuse jaoks kurna ja loputa kikerherned. Lisa vesi, sool, õli, karripulber ja sidrunimahl. Mikserda kõik ühtlaselt kreemjaks hummuseks (mina kasutasin saumiksrit).

Võta tortilla ja määri sinna paar supilusikatäit hummust. Seejärel määri paar supilusikatäit kõrvitsasegu. Lisa kaks lehtsalati lehte, supilusikatäis hakitud tomatit ja näpuotsaga soola. Keera tihedalt rulli. Serveeri ja naudi.