20. dets 2011

Kõrvitsasupp ingveriga


Üks maitsvamaid ja levinumaid mooduseid hilissügisel saabuvate kõrvitsate ärakasutamiseks on tummine ja soojendav püreesupp. Kõrvitsapüreesupi versioone olen näinud väga palju, mõtlesin, et jagan ka enda viimase aja lemmikut. Järelejäänud kõrvitsa söön tavaliselt toorelt ära, kuna see on ääretult kasulik ning mõjub seedimisele hästi.

Kogus: neljale inimesele

Valmistamisaeg: 45 minutit

  • 1 kg kõrvitsa viljaliha, kuubikuteks lõigatud
  • 2 sibulat
  • paar küüslauguküünt
  • pöidlaotsa suurune jupp värsket ingverit
  • 1 suur porgand
  • 3 - 4 sl (oliivi)õli
  • 1 tl soola + ½ tl hiljem lisamiseks
  • 1 tl jahvatatud musta pipart
  • 250 - 370 ml vett
  • 1 sl sidrunimahla
  • 1 sl sojakastet või tamarit
  • (3 - 4 sl taimset koort) või tee koor ise
  • kaunistuseks kõrvitsaseemneid

Pane ahi 200 C juurde eelkuumenema. Koori kõrvits ning eemalda pehme osa ja seemned. Tükelda. Koori ja tükelda ka sibulad, küüslauguküüned, ingver ning porgand. Aseta kõik köögiviljad ahjuvormi, lisa õli, sool ja must pipar. Sega kõik hoolikalt kätega segamini ning küpseta 200 C juures umbes 30-35 minutit. Vala ahjuköögiviljad potti, lisa vesi, sidrunimahl, sojakaste ja soovi korral taimne koor. Lase korraks keema tõusta. Võta pott tulelt ja püreesta segu saumiksriga ühtlaseks püreesupiks. Maitse ja lisa vajadusel soola. Kaunista kõrvitsaseemnetega.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly