Kui ei tea, kuidas muffinit mahlasemaks või puuviljasemaks muuta, siis õun on tavaliselt kindla peale minek. Minu menüüs on õunamuffinid juba aastaid olnud ja kui neid veel isetehtud banaanijäätisega serveerida, on rahuldustpakkuv maitseelamus garanteeritud. Ning kui sa ei ole veel seda geniaalselt, ainult banaanist koosnevat jäätist valmistanud, siis nüüd on viimane aeg!
PS! Need on ilma jäätiseta ka ülimaitsvad!
Aeg: 40-minutit
Kogus: 12 muffinit
Banaanijäätis:
4 keskmist banaani
Muffinitainas:
250 g nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
½ tl kaneelipulbrit
näpuotsaga soola
100 ml õli
100 g suhkrut
300 ml vedelikku (vett või taimset piima)
1 tl õunaäädikat
200 g õunatükikesi (kooritud õuntest)
Koori banaanid ja lõika õhemateks ratasteks. Aseta rattad suuremale taldrikule ning pane need paariks tunniks sügavkülma.
Pane ahi 200-kraadi juurde kuumenema. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, kaneelipulber ja sool. Teises kausis vispelda õli suhkruga. Kolmandas kausis sega vedelik äädikaga. Kui ahi on soovitud temperatuuri saavutanud, sega kuivainetesegu õli-suhkrusegu ja vedeliku-äädikaseguga läbi. Lisa ka õunatükikesed ja sega tainas veel õrnalt läbi. Jaota muffinitainas muffinivormikestesse ning küpseta 200-kraadi juures 25 – 30 minutit.
Võta banaanirattad sügavkülmast välja ning aseta kaussi, köögikombaini või kannmikserisse (parim tulemus jääb köögikombainiga). Püreeri, kuni tekib ühtlane, kohev ja vahune jäätis (võib minna minut-paar). Serveeri koheselt koos jahtunud muffinitega.
Väga maitsev näeb välja
VastaKustutaSuurimad tänud, Egle! Maitsevad hästi ka!
Kustuta