Olen mitmelt poolt kuulnud, et nii mõnigi kokkaja on hädas gluteenivabade pannkookidega. Eriti taimse variandiga, mis muna ei sisalda. Põhiliseks probleemiks kipub olema pannkookide lagunemine või pannile kinni jäämine küpsetamise ajal. Tihti on siis põhjuseks vale jahu või vale jahu ja vee vahekord. Samuti tasub pannkoogitainal enne küpsetamist alati seista lasta. Peale erinevaid katsetusi, said minu lemmikuks ikkagi toortatrajahuga tehtud pannkoogid. Nende väikeste ja kohevate soolaste kookide sisse lisasin veel kõvasti riivitud köögivilju ja serveerisin mõnusa külma tillikastmega. Ideaalne pühapäevaseks natuke teistmoodi hiliseks hommikusöögiks!
Kogus: neljale, 12 pannkooki
Aeg: 30-minutit
Pannkoogid:
200 g toortatrajahu
100 g riisijahu või veel toortatrajahu
50 g kartulitärklist
1 tl soola
½ tl purustatud musta pipart
1 tl söögisoodat või küpsetuspulbrit
480 ml vett
2 tl õunaäädikat
1 suur porgand (115 g riivitult)
pool keskmist suvikõrvitsat (150 g riivitult)
1 sibul
Külm tillikaste:
150 g kooritud päevalilleseemneid
240 ml vett
½ - ¾ tl soola
2 sl õunaäädikat
2 kuhjaga sl värsket hakitud tilli
Kommentaare ei ole :
Postita kommentaar