See on üks näide sellest, kuidas saab gluteenivaba taimne ja peaaegu suhkruvaba magustoit olla üle mõistuse rikkalik ja maitsev. Need on saanud minu kõige lemmikumateks braunideks. Kui ma nägin vajadust eraldi pealkirjas märkida, et need on tõeliselt mahlased, siis nad seda ka tõesti on! Ainuke suhkur, mida need kirsiruudud sisaldavad, tuleb kirsikompotist, mille vedelikku ma tavapärase vee või taimse piima asemel kasutasin. Ülejäänud magusus tuleb ainult datlitest. Viimastest sai tehtud ka suurepärane rammus glasuur koos kookosrasvaga. Need imelised magusad ampsud on mitme peoseltskonna poolt heaks kiidetud, nii-et soovitan soojalt ahi tööle panna!
Kogus: ühe keskmise sügavama ahjuvormi täis (32 x 24 cm), 12 - 15 ruutu
Aeg: 45-minutit
Tainas:
200 g kivita datleid
250 g toortatrajahu
1 kuhjaga sl kartulitärklist
2 tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola
30 g kakaopulbrit
700 g purk kivideta kirsikompotti
1 tl õunaäädikat
120 ml (oliivi)õli (kui kasutad oliiviõli, siis neutraalsemaks maitseks soovitan proovida rafineeritud varianti)
Glasuur:
250 g kivita datleid
1 sl kakaopulbrit
4 kuhjaga sl kookosrasva (toatemperatuuril)
Valmistamine:
Pane ahi 180-kraadi peale kuumenema. Vala datlid keeva veega üle ja lase neil paar minutit liguneda. Vispelda toortatrajahu kartulitärklise, küpsetuspulbri, soola ja kakaopulbriga läbi. Kurna kirsid (jäta vedelik alles) ja rebi kätega kaheks. Sega kirsid jahusegusse. Kurna datlid ja aseta need kannmikserisse koos kirsikompotivedeliku (300 ml), õunaäädika ja oliiviõliga. Püreesta paar minutit. Kata keskmine sügavam ahjuvorm küpsetuspaberiga. Kui ahi on kuum, sega kuiv segu märja seguga läbi ja vala ahjuvormi. Küpseta 35-minutit.
Samal ajal valmista glasuur. Vala datlid keeva veega üle ja lase neil paar minutit liguneda. Kurna ja aseta need kannmikserisse koos kakaopulbri ja kookosrasvaga. Purusta, kuni datlid on püreeks muutunud. Segu võib jääda natuke ebaühtlane, aga selleks pole midagi. Kui kook on küpsenud, lase sel mõni minut jahtuda. Seejärel määri ühtlaselt peale datliglasuur. Aseta paariks tunniks külmkappi, et glasuur saaks taheneda. Lõika ruutudeks ja serveeri.
Kommentaare ei ole :
Postita kommentaar