27. apr 2015

Minu igapäevane smuuti apelsini, banaani ja datlitega


Mis puutub smuutidesse, siis ma olen üsna hiline ärkaja. Alles kuskil aasta tagasi avastasin, et igapäevased smuutid on minu kõhule ja üldisele tervisele suurepärased. Minu smuuti põhiretsept on lihtne: puuviljad või marjad, et oleks puuviljane või marjane; banaan, et smuuti oleks kreemjas ja toitev; datlid, et oleks magus, ja vesi, et oleks piisavalt vedel. Selline põhiretsept toimib iga kord. Mulle meeldib endale ja kallimale blenderdada kannutäis kosutavat smuutit kohe esimese asjana peale ärkamist. Tihti on ka tema smuutimeister. Talle meeldivad natuke paksemad ja magusamad smuutid, mulle pigem vedelamad ja mitte nii magusad.

See erkoranž apelsini, banaani ja datli smuuti on just vahepealne ja imemaitsev. Parajalt magus ja mitte liiga paks ega liiga vedel. Ma olen selle kombo fänn juba kuid olnud. Banaan ja apelsin sobivad ülihästi kokku. Apelsin annab mõnusalt värskendava ja tsitruselise maitse ning banaan teeb kõik ilusasti kreemjaks. Minu lemmik smuutimagustaja on lihtne kuivatatud kivita dattel. Tavaliselt kallan lihtsalt datlid keeva veega üle ja lasen paar minutit liguneda või panen nad juba eelmisel õhtul likku. Seejärel kurnan ja blenderdan koos teiste koostisosadega ühtlaseks.

Minu teised lemmiksmuutid on näiteks see kirsismuuti või roheline kiivismuuti. Mõlemad on suurepärased. Ning see apelsinismuuti on kindlasti minu top kolmes. Surista ka endale üks kosutav smuuti ja naudi esimese asjana hommikul või peale trenni.


Valmistamisaeg: 5 minutit

Kogus: kaks väga suurt klaasitäit või neli väikest klaasitäit

Koostis:
  • 10 kivita kuivatatud datlit
  • 1 keskmine apelsin
  • 2 suurt küpset banaani
  • 240 ml vett

Valmistamine:

Vala datlid keeva veega üle ja lase paar minutit liguneda. Koori apelsin ja banaan ning aseta blenderisse koos vee ja kurnatud ning loputatud datlitega. Blenderda kõik ühtlaselt kreemjaks smuutiks. 

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar