7. jaan 2015

Vegan toode: Siberi delikatess + kirsismuuti retsept



Toidublogija elu on vahel päris põnev, eriti kui saadetakse proovimiseks uusi ja huvitavaid tooteid. Seekord võttis minuga ühendust Siberi Delikatess, kes saatis mulle erinevaid seedriseemne tooteid. Näiteks külmpressitud seedriseemneõli, helbed, jahu ja seedriseemned tooršokolaadis. Lisaks ka maarjaohaka helbed.

Proovisin neid kõiki ja teen siia väikese kokkuvõtte. Lõpust leiad ka kosutava kirsismuuti retsepti, kus kasutasin seedriseemnejahu.




Ma olen tegelikult üsna suur külmpressiõlide fänn. Mul on alati kodus olemas näiteks külmpressitud oliiviõli või seesamiõli. Mulle meeldib seda oma hommikusele pudrule või hummuse-tomatileivale niristada.



Seedriseemneõlil oli mõnus väike männimekk juures ja ilus kuldkollane värvus. Siin on ka nende kodulehelt väike iseloomustav tekst:

Seedriseemneõli regulaarne manustamine rikastab organismi paljude asendamatute toitainetega – polüküllastumata rasvhapetega, aminohapetega, rasvlahustuvate vitamiinidega, makro- ja mikroelementidega. Seedriseemneõli on rikkalik looduslike antioksüdantide allikas.



Seedriseemne helvestel oli hea seemnene-pähkline maitse ja minu tatrahelbepudru peale sobisid need väga hästi. Kindlasti on need ka röstitult väga maitsvad või näiteks lisatuna küpsetistesse.

Tatrahelbepuder seedriseemne helveste, külmpressiõli ja maarjaohaka helvestega.


Maarjaohaka helveste kohta ütleb koduleht nii:

Maarjaohaka helbed sisaldavad silimariini, kiudaineid, linool- ja linoleenhapet, karotinoidide , А, В, D, E, K  vitamiine, mikro ja makroelemente: kaalium, kaltsium, magneesium, raud, mangaan, vask, tsink, kroom, seleen, jood, boor.

Mulle meeldis nende helveste tekstuur väga, aga maitse jäi lõpus minu maitsele natuke liiga mõrkjaks.



Seedriseemned tooršokolaadis on mõnus maius, kui sulle meeldivad seemned ja tooršokolaadi õrnalt mõrkjas mekk. Mulle igatahes maitsesid. Lisaks meeldis mulle nende toodete juures ka see, et need olid väga lihtsalt avatavad ja taassuletavad:

Seedrijahu pakend

Seedriseemnejahu oli minu lemmik. Ääretult mõnusa lõhna ja maitsega. Kindlasti sobib see hästi küpsetistesse, küpsisetainasse, putrude sisse ja kodulehel on kirjas, et ka seedripiima valmistamiseks. Minul tuli aga isu seda smuuti sisse lisada ja sündiski üks kosutav kirsismuuti retsept.


Seedriseemnejahu



Ma tean, et aasta on juba 2015, aga ütlen ausalt, et mina olen smuutid enda jaoks alles hiljuti avastanud. No ikka nii, et igal hommikul käristan masinaga suure laari värsket smuutit mulle ja mu kallimale valmis. Kõrvale veel puder ja ongi super hommikusöök olemas. Banaan ja datlid on meil smuuti sees ja A ja O ja vastavalt võimalusele lisame siis näiteks kiivit, õuna, apelsini ja külmutatud kirsse või vaarikaid. Mulle meeldib just vett vedeldajaks lisada. Kuigi ka taimse piimaga saab maitsev, on veega tehtud smuuti siiski minu lemmik. Lisaks lisan tihti paraja portsu kookoshelbeid. See kirsismuuti on hästi kreemjas ja värskendav. Lisasin smuutile vääristamiseks ka ühe kuhjaga supilusikatäie seedriseemnejahu.

koguseliselt saab kaks ülisuurt klaasitäit smuutit


  • 9-10 kivita kuivatatud datlit
  • 2 banaani
  • 150 g kivita kirsse (kasutasin külmutatud)
  • 120 ml külma vett
  • 1 sl seedriseemnejahu


Pane datlid väikesesse kaussi ja vala neile peale nii palju keevat vett, et oleks ilusasti kaetud (võid datlid ka eelmisel õhtul likku panna). Samal ajal koori banaanid ja aseta blenderisse koos kirsside, vee ja seedriseemnejahuga. Kui datlid on minut-paar ligunenud, kurna need külma veega ära ja lisa ülejäänud koostisosadele. Blenderda kõik ühtlaselt kreemjaks smuutiks.

2 kommentaari :

  1. Kui smuuti sisse veel paar peotäit öösel leos olnud toortatart lisada, saab smuuti+pudru üheskoos :-)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jaa, olen nii mõnigi kord toortatraga smuutit teinud. Kõhu teeb ikka väga korralikult täis!

      Kustuta

Lisa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly