5. märts 2015

Krõbedad kaalika-oapallid



Minu süda kuulub kaalikale, selles pole kahtlustki. Üks minu lemmiksuppe on see sidrunimekiga kaalika ja punase läätse supp ning ma panen seda suurepärast juurikat isegi pirukate ja kartulipudru sisse. Ja nüüd need krõbed kaalika ja oapallid...VAU! Lihtsalt V A U! Ma tean, nii üle vindi reaktsioon, aga need väikesed pallikesed väärivad seda. Ma kohe teadsin, et kaalikas ja uba moodustavad hea kombo ning serveerida neid krõbedate pallidena? Perfektne. Parim osa on veel see, et sellel retseptil on ainult neli põhikoostisainet. Kaalikas, oad, täisterajahu ja sibul. Kõik. Lisa sool ja sa saad kõige maitsvamad pallikesed üldse.

Kui sul pole aga tuju pisikesi palle vormida, tee sellest tainast hoopis kotletid. Igal juhul on need suurepärased. Aga väikeseid palle on lihtsalt nii vahva teha, vaadata ja süüa! Need sobivad suurepäraselt sinu vrapi vahele või eineleiva peale. Koos pasta, riisi või kartuliga. Või ükskõik millise teravilja või köögiviljaga. Lihtsalt tee neid ports valmis ja söö, kuidas hing ihaldab. Et kogemust veelgi rahuldustpakkuvamaks muuta, ära unusta neid natukese vegan majoneesiga serveerida. Lihtsalt taevalik!


Valmistamisaeg: 30 minutit

Kogus: 25-30 keskmist pallikest

Koostis:

  • 300 g kaalikakuubikuid
  • 400 g purk valgeid ube 
  • 5 kuhjaga supilusikatäit täistera nisujahu
  • 1 sibul
  • ¾ - 1 tl soola

Valmistamine:

Keeda kaalikakuubikud täiesti pehmeks. Kurna ja tee kahvliga puruks. Kurna ja loputa oad ning tee need kätega puruks (pole vaja püreeks teha, lihtsalt kergelt pudruks). Lisa ubadele purustatud kaalikas ja sega hoolikalt läbi. Lisa jahu, väga peeneks hakitud sibul ja sool. Sega korralikult läbi. Aja pann kuumaks ja vala sinna õli. Tee käed märjaks ja vormi pisikesed pallid. Küpseta neid jaokaupa, kuni need on mõlemalt poolt krõbedad ja kuldpruunid. Serveeri soovikorral vegan majoneesiga.



2 kommentaari :

  1. Mina erinevalt Sinust pole üldse kaalikasõber - keedetud kaalikatüki suhu panek nõuab mult suurt eneseületust. Küll aga maitsesid mulle hakklihast kotletid, mille tainasse riivisin kaalikat ohtralt. Seepärast üldse julgesingi neid palle õhtuks plaani võtta.

    Kaalikamaitse oli tuntav, aga hea. Laps küll ei tundnud seda maitset ära ning koleda näo tegi alles siis, kui ütlesin, et kaalikas sees on. Oleksin vist pidanud seda ütlema alles siis, kui taldrik tühi :D

    VastaKustuta
  2. Kui ma neid pallikesi sõin, siis ma arvasin, et need võivad isegi ka lastele maitseda :)

    VastaKustuta