3. märts 2015

Brokoli ja nuudli salat kapparitega


Ma olen juba tükk aega kevade järele janunenud ja see salat toob seda võrratut aastaaega jälle sammukese lähemale. Ma võiksin brokolit süüa nagu poleks homset. Taimetoitlane, kes järab brokolit - korralik klišee, aga see lihtsalt on suurepärane aedvili! Ükskord tulin ma oma järjekordselt pikalt jooksult ja tahtsin hirmsasti brokolit süüa. Kuumutasin hakitud brokoli natukese tomatimahlaga potis läbi ja sõin leiva peal. Minu jaoks täiesti rahuldustpakkuv. Mulle meeldibki brokolit alati natukese vedelikuga kuumutada, et see natuke pehmeneks ja poleks enam nii ülikrõmps.

Seekord tahtsin salatisse ka peoga kappareid lisada. Minu jaoks meenutavad kapparid imepisikesi oliive, mis on mõnusa soolaka mekiga. Igatahes sobisid nad perfektselt mahlase brokoli, riisinuudlite, magusate kirsstomatite ja punase sibulaga. Kui sul veab, leidub sul kodus ka sidrunimaitselist oliiviõli. Mul vedas ja ma panen seda pea et igale poole, kaasaarvatud siia salatisse. Kõigepealt leidus seda õli minu sõbranna Anna kodus ja kui ma seda maitsesin, teadsin, et pean selle ka endale saama. Nii mul ongi see nüüd alati köögiriiulil (aitäh, ema!) ja uhan seda isegi oma hommikuse tatrahelbepudru peale. Aga tavaline oliiviõli sobib ka loomulikult hästi.

Nii et unusta see jälkus väljas ja kokka endale kausike kevadet. Mina juba tunnen nartsisside lõhna ja pehmet kevadtuult, mis mu juustes mängib...

Valmistamisaeg: 15 minutit

Kogus: neljale

Koostis:

 • 240 ml vett
 • 1 suur brokolipea (500 g)
 • 100 g riisinuudleid või muid meelepäraseid nuudleid
 • 1 punane sibul, viilutatud
 • 250 g kirsstomateid, lõika pooleks
 • 3 - 4 sl sojakastet või tamarit
 • 4 sl marineeritud kappareid (mul oli 99 g purgike)
 • 1 sl (sidrunimekiga) oliiviõli
 • 1 sl värsket sidrunimahla

Valmistamine:

Vala vesi keskmisse potti ja aja kuumaks. Lisa viilutatud brokoliõisikud (eemalda varred). Kata pott kaanega ja lase brokolil 5 minutit podiseda. Samal ajal vala riisinuudlitele keev vesi ja lase neil 3-4 minutit pehmeneda. Kurna ja loputa nuudlid külma veega. Rebi riisinuudlid väiksemateks tükkideks ja lisa need brokoli juurde koos ülejäänud koostisainetega. Sega kõik hoolikalt oma puhaste kätega läbi. Serveeri.

2 kommentaari :

 1. Mul pole küll siiani salati hooaeg alanud, kuid otsustasin siiski proovida ja ei kahetse :)

  VastaKustuta