14. dets 2012

Õhuke krõbe pärmita pitsapõhi

Iga kord ei viitsi ju pärmitainaga mässata ja niikuinii paljud kokkajad kardavad pärmitainast kui tuld (tegelikult ei ole põhjust). Pealegi olen ma ammu tahtnud ka kodus süüa seda õiget paberõhukese krõbeda põhjaga ümmargust pitsat, sest kogu aeg ei ole isu selle paksema saiasema põhja järele. Ja jällegi jõuan ma tagasi oma vana hea lemmiku juurde - 3 kruusi jahu, 1 kruus vett. Milliseid imeasju selle kombinatsiooniga annab korda saata! Ma teen sama retseptiga pastatainast, seitanit, vareenikuid, pitsat, lasanjet jne. Ülimalt odav, kiire ja lihtne. Soovi korral võid tainasse lisada ka meelepäraseid ürte ning loomulikult sobib pitsa peale sinu lemmik kate. Mina tegin seekord sibula-hakksoja-seene-mar.kurgi-pehme tofu-tomatikatte.


 Koguseliselt tuleb 2 suurt ümmargust pitsapõhja

  • 3 kruusi nisujahu
  • 1 kruus sooja vett
  • 2 spl õli
  • näpuotsaga soola
  • (meeldivaid ürte, näiteks kuivatatud tüümiani või punet)
  • natuke õli ja tomatikastet taina peale




Pane ahi 250 kraadi juurde kuumenema. Vala suuremasse kaussi jahu, lisa sool ja ürdid ning sega näppudega segamini. Seejärel lisa õli ja sega taas näppudega kergelt segamini. Lisa pool kruusi sooja vett, sega kergelt ning seejärel lisa teine pool ja hakka vaikselt pallikest vormima. Võid palli valmis vormida seal samas kausis või siis tõsta ta kausist välja jahusele pinnale ja seal vormida. Kui tainas enam käte külge kinni ei jää, mässi pallike toidukile sisse ja jäta kümneks minutiks seisma. Samal ajal võid ette valmistada meelepärase katte.

Kui kümme minutit möödas, võtta tainas kilest ja aseta pallike jahusele pinnale. Lõika pallike kaheks ja jäta teine pall hetkel kõrvale. Vormi kõigepealt kätega pallikest natuke lapikumaks ja seejärel rulli lapikut tainast õhemaks, kuni tuleb suurem õhuke ring. Tõsta lapik tainaring ettevaatlikult küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri tainale 1-2 supilusikatäit õli ja seejärel määri peale tomatikaste. Lisa meelepärane pitsakate. Küpseta pitsat ahjus 250 kraadi juures vähemalt 10 minutit. Kui üks pitsa valmis, võta kohe teine ette, kuni ahi kuum :)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...