31. mai 2022

Mõnusalt tummine läätsesupp lillkapsaga

Läätsesupp lillkapsaga

Kui ma siin blogis alla kerin, siis näen, et viimase retsepti postitasin ligi neli aastat tagasi! Täna seda maitsvat läätsesuppi keetes ja pildistades oli kohe natuke närv sees. Et kas ikka õnnestub kõik ja...Aga näen, et teid käib siin endiselt rõõmustavalt palju. Ja taimne toit on endiselt ka minu suur armastus. Nii-et selle tänahommikuse kätevärina võib lugeda ka suureks elevuseks. Sest tõesti, nii suur rõõm on siia jälle postitada. Näen, et vastavalt hooajale, rokib siin blogis praegu see imeline rabarberikook. Aga kuna ilmad on praegu jahedad ja vihmased, siis äkki kulub ka üks kosutav taimne supp ära?

Antud läätsesuppi olen ma juba kordi ja kordi meie tarekeses keetnud. Siin lehel on juba üks superhea punase läätse supp, AGA! See siin on ikkagi omamoodi. Eriliseks teeb leemekese just lillkapsas. Ilma selleta ei tasugi kohe selle roa tegu ette võtta. Lillkapsas annab supile täiesti omanäolise ja mõnusa, kergelt magusa meki. Punased läätsed meeldib mulle siinses retseptis kohe täiesti pudruks keeta. Niimoodi jääb leem just tummine ja toitev. 

Minu abikaasa väga fännab seda suppi. Ja meie 1,5-aastane põnnike sõi ka seda täna mõnuga. Ta on meil suur supisõber ja see on üks tema lemmikuid. Kuidas ma siis ei jaga seda retsepti? Äkki veel keegi või kellegi põnn või kaasa tahab head leent mekkida! Mulle meeldib, et selle supiga saab tõesti kõhu ka täis. Sobib nii vihmase ilmaga kui ka ilusa ilmaga, kui oled õues mütanud ja kõht hirmtühi. Aga mis ma siin enam lobisen. Asugem retsepti juurde!

Läätsesupp lillkapsaga

Aeg: 30-minutit
Kogus: 4 - 6 inimesele

  • 1 suur porgand (või kaks keskmist)
  • 250 g lillkapsast
  • pool keskmist suvikõrvitsat
  • 3 kartulit
  • paar sl õli
  • 150 g punaseid läätsi
  • näpuotsaga purustatud musta pipart
  • 2 - 2 ½ tl soola
  • 1 l keeva vett

Valmistamine:

Lõika porgand, lillkapsas, suvikõrvits ja kartul väiksemateks kuubikuteks. Aja suurem pott kuumaks ja vala sinna õli. Lisa porgandikuubikud ja prae minut-paar. Lisa lillkapsakuubikud ja prae minut-paar. Lisa suvikõrvitsakuubikud ja prae minutike. Nüüd lisa kartulikuubikud, läätsed, pipar, sool ja vesi. Keeda keskmisel kuumusel paokvel kaane all 15-minutit, kuni porgand ja läätsed on täiesti pehmed. Maitse ja lisa vajadusel soola. Supp säilib ilusasti paar-kolm päeva ka külmkapis!

15 kommentaari :

  1. Tere tagasi! Suur rõõm on olnud sinu retsepte kokata ja tore, et saan uue supi ka ära katsetada! Meie pere on tänu sulle paljusid aedvilju hakanud isukalt sööma ja toidulaud on tugevalt kreenis taimse poole.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. No nii tore kommentaar, hing kohe laulab :) Aitäh sulle ja hubast supikeetmist!

      Kustuta
  2. Oi, tere tulemast tagasi! Sellest blogist sai alguse minu tee taimetoitluse ja hiljem veganluse juurde, ja aeg-ajalt tulen ikka siia midagi uut, aga mitte ülemäära keerulist avastama. Kui mitte osata süüa teha, siis tunduvad teiste eestikeelsete allikate paljude keeruliste koostisosadega retseptid juba eos hirmutavad, nii et siinse blogi nišš on vägagi olemas. Praeguseks olen juba ammu toidutegemisega sõber ja oskan ka maitseid endale sobivamaks timmida, aga igal juhul - suur aitäh!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Suur aitäh sulle!! Täpselt see ongi minu eesmärk - et inimesed saaksid tänu lihtsatele retseptidele toidutegemisega sõbraks :) Ja et oskaks ka taimsest midagi maitsvat valmistada.

      Kustuta
  3. Nii vahva, et jälle postitad! Tänu sinu retseptidele hakkasin taimetoitu armastama. Ka mu elukaaslane, kes muidu oli harjunud rammusate lihatoitudega, oli mõnusalt üllatunud, et taimedest saab nii häid toite :D Ma siin lehel ikka aastaid käinud ja vähemalt korra nädalas teen midagi sinu retseptidest :) Vahepeal isegi mõtlesin/kartsin, et äkki paned selle lehe kinni. Väga tore näha, et hoopis postitad uuesti!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Oi, kui palju rõõmu selline kommentaar teeb, aitäh sulle! :) Mul endal ka nii hea meel jälle taimseid retsepte jagada. Üks uus ongi juba pildistatud ja lähiajal panen üles.

      Kustuta
  4. Minugi poolt teretulemast tagasi! Tegid mu päeva :) Kui lillkapsad peenras valmis saavad, läheb kindlalt see supp tegemisele .

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Suur rõõm! :) Ja oi, kui veel enda kasvatatud lillkapsaid siin retseptis kasutada! Imeline.

      Kustuta
  5. Tere Sandra! Nii hea meel, et jälle postitad ❤ Just mõtlesin, et kui kahju, et sinu gluteenivabade taimetoitude raamat on läbi müüdud.. Hakkasin internetiavarustes kasutatud versiooni taga ajama :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Hei-hei, Jette! Jeerum, kas usud, kui ütlen, et just täna mõtlesin su peale :D Raamatud on jaa täiesti läbi müüdud. Esimesest raamatust tehti kunagi kordustrükk siis, kui juba mitmed ja mitmed inimesed seda kirjastuselt nõudsid. Mine tea, äkki teevad kunagi jälle mõnest raamatust, oleks lahe küll!

      Kustuta
  6. Ma pean ütlema, see supp. Söön ja lihtsalt laulan. See on nii imemaitsev, et ma sööksin seda hea meelega igapäev 😍 aitäh retsepti eest!!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ja mina laulan seda kommentaari nähes! ♥️ Seda suppi süües ka!

      Kustuta
  7. See supp sobib külmadesse talvepäevadesse eriti hästi. Mulle eriti meeldib see supp just teisel päeval, siis on kuidagi eriti maitsvaks laagerdunud :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Täitsa nõus, et külmaga mekib kohe eriti hästi! :)

      Kustuta
  8. Kas siia suppi sobivad ka teised läätsed? :) Rõõm, et tagasi oled ja siin mõnus leida lihtsaid retsepte :)

    VastaKustuta