5. veebr 2019

Minu lasteraamat "Käpp ja Kapsarulliplaneet" nüüd ilmunud!


Ma kirjutasin seda raamatut talvel küünlavalgel palkseinte vahel ja suveroheluses päikese all. Palju tunde veetsin ma Käpa ja tema seikluste seltsis ning see kõik oli nii nauditav. Ma tõepoolest nautisin täielikult tervet protsessi. Kõik tuli kuidagi nii loomulikult. Nagu olekski alati pidanud see raamat sündima. Ta ootas lihtsalt oma aega. 

Ma sain jälle väga lähedalt puudutada oma lapsepõlve lõhnu, maitseid, valgusi ja hetki. Need kõik sain ma siduda oma ulmeliste unenägudega, mida olen aastate jooksul kogenud. Eriti armastasin ma hetki, kui tegelased oma elu hakkasid elama. Nagu oleksid minu kirjutavad näpud lihtsalt teeninud tegelast ning tema häält ja soove. Kokku sai üks hästi tore lugu, mis on mulle väga südamelähedane ja ausalt öeldes on see kõige isiklikum raamat, mille ma kirjutanud olen. 


Kui ma olin loo kirja pannud ja kirjastus Varrakult "Jah" sõna saanud, pöördusin ma loomulikult oma kunstnikust õe Kudrun Vungi poole, kes oli rõõmuga nõus raamatut illustreerima. Kudrun on alati osanud imeliselt joonistada ja maalida. Vaadake, kui ilusaid töid ta loonud on! Me oleme tegelikult juba ühe lasteraamatu koos teinud. Selle nimi on "Miina vanaema juures" ning see sai tehtud tellimustööna Eesti Tsöliaakia Seltsile, kes raamatut väikestele tsöliaakiahaigetele jagas, et neil natuke tuge oleks. "Miina" raamat oligi minu kõige esimene raamat, enne kõiki kokaraamatuid. Kirjutamist olen ma alati armastanud. Juba väiksena kirjutasin lühijutte ja luuletusi. Et ma nüüd tiiruga siia tagasi olen jõudnud, pakub mulle nii palju rõõmu! 

Ma loodan, et see pakub ka teile lugemisrõõmu ja mõnusat kosmilist seiklust. Panen siia ka pisikese lühitutvustuse raamatust:

Kümneaastane roheliste juuste ja toreda maakeelse nimega isepäine tüdruk Käpp avastab oma sünnipäeval müstilise musta kosmosesõiduki, mis viib teda fantastilistele seiklustele teistel taevakehadel. Ühel neist kohtub Käpp südantsoojendava memmega, kelle planeedil vahetuvad aastaajad iga päev. Sealt leiab Käpp endale ka uue karvase sõbra, paksu valge inimkeelt kõneleva kassi nimega Kroi. Koos lähevad nad juba uskumatule missioonile päästma memme lapselapsi Kapsarulliplaneedilt kurja naisvalitseja Voluptuse käest. Käpp ja ta sõbrad peavad läbi elama nii mõndagi, millest nii väikesed lapsed ei oskaks undki näha. Nad kohtuvad kadunud rahvaga, seiklevad hallil tehaseplaneedil ja püüavad vaenulikult hulkurplaneedilt eluga pääseda. 

Suur aitäh Varrakule, kes taas minusse uskus ja raamatu välja lasi. Suur aitäh Kudrunile, kes raamatusse nii ägedad pildid tegi. Suur aitäh Rainile, kes nii palju kordi mulle loo osas head nõu andis ja kogu aeg ja alati mulle toeks on. 

"Käpp ja Kapsarulliplaneet" on nüüd müügil! Osta raamat näiteks Rahva Raamatust, Apollost või Varrakust. Pane tähele, et raamatu saadavust tasub üle kontrollida raamatupoe kodulehelt, sest see uueneb pidevalt. Kõigis e-poodides on raamat juba olemas. 

Aitäh teile ja kosmiliste kohtumisteni!

Sandra