24. juuli 2016

Taimne megaburger seitaniga



Vahel keegi mainib, et palavaga ei ole üldse söögiisu ja tahaks ainult arbuusist ja marjadest toituda. Mina aga jälle mõtlen, kuidas mõne toeka burgeri hambusse saaks. Tihti on mul isud täiesti nihkes aastaaegadega. Terve talve söön värskeid tomateid ja suvel on vahel himu hoopis mõne rammusa roa järele. Kuigi taimse toidu võlu on see, et isegi peale väga toekat einet on ikkagi üsna kerge olla. See grillburger sobib aga suvesse valatult. Toas tuleb teha mõned ettevalmistused ja siis võib kogu kupatusega välja kolida ja grill suitsema panna. Ning kui grilli ei viitsi kasutada, piisab ka lihtsalt seitanisteikide praadimisest.

Seitanijahu tellin ma tavaliselt Veggost, kus see on soodne ja jõuab kiirelt kohale. Mis tuletab meelde, et peangi jälle uue tellimuse tegema, kuna tulemas on teatud toredad sündmused. Aga hiljuti Kvartali Maksimarketis käies avastasin, et Gemossil on ka täitsa gluteeni- ehk seitanijahu olemas. Sellises väiksemas maitseainepurgis. Hea teada! Vahel on lihtsalt eriti mõnus taimseid steike meisterada.

Seitanisteigid grillil

Krõbedade, mahlaste ja suitsuste seitanisteikide juurde sobib siia burgeri vahele see ülihea kartuli ja porgandi juustukaste. Peaks ka poolest kogusest piisama. Ning lisaks võib burgerit rikkalikumaks muuta veel näiteks marineeritud suvikõrvitsa- ja baklažaaniratastega. Soovitan NEID mõnusaid marinaade. Lõin grillile ka maguskartuli, mis sobib samuti burgeri vahele. Selleks koori lihtsalt maguskartul ära, lõiga paksemateks viiludeks, keeda peaaegu pehmeks, piserda õli, soola ja pipraga ning grilli mõlemalt poolt. Nii hea!

Grillitud maguskartul

Minu jaoks oli selle burgeri tegemine igatahes ääretult lõbus ja söömine muidugi veel parem. Õrnalt grillitud burgerikuklite vahel on krõbedad ja mahlased seitanisteigid koos praesibulate, grillitud köögiviljade ja rikkaliku juustukastmega. Taevalik!

Burgeri retsept koos teiste maitsvate taimsete grillretseptidega ilmus ka eelmise nädala Postimees Arteris.

Seitanisteigid praetult koos sibulatega. Enne grillile panekut.

Valmistamisaeg: umbes tund, võib lisanduda grillimise ja marineerimise aeg

Kogus: 4 või 8 burgerit, olenevalt kas lõikat seitani neljaks või kaheksaks


Valmistamine:

Valmista seitanisteigid vastavalt juhistele. Peale steikide praadimist võid samale pannile lisada ka sibulaviilud koos natukese soola ja pipraga. Nii saad burgerite vahele mõnusa praesibula. Valmista ka juustukaste.

Soovi korral lase burgerikuklid õrnalt grillilt läbi. Siis määri alumisele kuklile juustukastet, lisa praetud (ja soovi korral grillitud) seitanisteik, natuke toorest sibulat, marineeritud kurgi viile, grillitud köögivilju, praesibulat ja juustukastet. Kui soovid topeltburgerit, lisa veel üks steik. Kõige peale lisa salatileht ja teine kuklipool. Naudi!

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar