7. okt 2012

Röstkaalikasupp rohkete ürtidega

Matkasin täna keldrisse, kust varusin natuke kaalikaid. Kuna kaalikast pidi just supp sündima ning kaalikapüreesupp mulle väga ei meeldi, siis mõtlesin hoopis röstitud köögiviljadega supi valmis meisterdada. Kindlasti mõnus vaheldus. Juurde lisasin veel ka taimset koort ning paar supilusikatäit pärmihelbeid (müüakse looduspoodides ning on väga rikkalik toitainete poolest ja annab toidule sellise mõnusa juustuse maitse). Kahte viimast ei pea supile lisama, kuid kuna mul need kodus olemas olid, siis andsid nad supile kindlasti veel maitsekust juurde.

Eriti heaks tegid supi rohked ürdid koduaiast. Röstisin köögivilju koos hakitud salveiga ning juba valmis supile lisasin koos küüslauguga purustatud lehtsellerit ja basiilikut. Mõnus pühapäevane supp! :)




Ahju:

  • 1 suurem kaalikas või 2 väiksemat
  • 4 kartulit
  • 2 suurt porgandit
  • 3 salveilehte
  • 1-1,5 tl köögiviljapuljongi pulbrit või mõnda muud ürdisegu, kus ka soola sees
  • 3-4 spl õli

Potti:

  • liiter vett
  • pool spl köögiviljapuljongi pulbrit
  • 1-2 spl sojakastet
  • (4 spl taimset koort, nt.kaera)
  • 2 spl täistera nisujahu
  • (2 spl pärmihelbeid)
  • 2 peotäit värsket basiilikut
  • peotäis lehtsellerit või peterselli
  • 2 küüslauguküünt

Koori kaalikas, porgandid ja kartulid ning lõika väikesteks tükkideks. Aseta köögiviljatükid ahjuvormi, lisa hakitud salveilehed, puljongipulber või ürdi-soolasegu ning 3-4 supilusikatäit õli. Sega puhaste kätega kõik korralikult läbi ning küpseta köögivilju 200 kraadi juures tund aega.

Aja potis liiter vett keema ning lisa puljongipulber. Seejärel lisa röstitud köögiviljad, soovi korral pärmihelbed, taimne koor ning raputa peale 2 supilusikatäit täistera nisujahu. Sega korralikult läbi ja keeda 10 minutit. Lõpus lisa koos küüslauguküüntega purustatud värske basiiliku ja lehtselleri või peterselli segu ning sojakaste. Sega ja võta pott tulelt ning serveeri. Kõrvale sobib kvaliteetne rukkileib.



Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar