23. sept 2012

Ahjuroog lillkapsa ja leivaga

Mul oli üks suur ja ilus lillkapsapea, mis hakkas vaikselt käest minema ning mõned viilud leiba, mis samuti ootasid ärasöömist. Et toidul mitte raisku lasta minna ning et kõhu ka maitsvalt täis saaks, siis otsustasin sellise lihtsa ja tõesti väga mõnusa roa kasuks. Eriliseks staariks on siin toidus võib-olla isegi leib, see muutub ahjus koos salvei ja õliga niivõrd maitsvaks, et pani mind mõttele sellist nippi veel nii mõneski teises toidus kasutada.



  • üks suur lillkapsapea
  • 4 - 5 viilu leiba (mina kasutasin Rehe vormileiba)
  • 3 - 4 sl õli
  • vastavalt maitsele soola ja pipart
  • 4 salveilehte
  • maitserohelist

Võta keskmine sügavam ahjuvorm ning pudista sinna lillkapsas väiksemaks, suuremad õisikud võid ka lõigata. Pudista juurde ka leivaviilud ja lisa soola, pipart ning rebitud salveilehed. Sega kätega kõik hoolikalt läbi ning küpseta ahjus 200-kraadi juures umbes 40-minutit. Soovi korral kaunista maitserohelisega. Sobib süüa niisama või mõne teise toidu kõrvale. Meie sõime koos täisteraspagettidega :)

3 kommentaari :