2. aug 2012

Küüslaugukartulid punaste ubadega

Minu vanematekodu lähedal asub üks vahva kõrts, kus pakutakse ülihäid küüslaugukartuleid. Kui ma koolis käisin, siis minu klassiõe ema töötas seal kõrtsis kokana. Seega õnnestus mul ka nende kartulite retsept saada. Mina kasutasin rõõsa koore asemel muidugi taimset koort ning lisasin punaseid ube, et roog ikka toekam oleks. Kui sul juhtub kodus olema juba valmis keedetud kartuleid, valmib see roog erakordselt kiirelt. Lisaks sobib siia lisada veel näiteks seeni ja erinevaid köögivilju (suvikõrvits!).2 - 4 inimesele

Valmistamisaeg: 10 minutit.

 • 2 - 3 sl õli
 • keedukartuleid (minul oli umbes 8 keskmist)
 • natuke soola
 • purustatud musta pipart
 • purk punaseid ube (400 g)
 • 3 suurt küüslauguküünt
 • kimbuke värsket tilli
 • 3 - 4 sl taimset koort (mina kasutasin kaerakoort) või tee koor ise
 • vastavalt maitsele sojakastet või tamarit

Pane suurem pann tulele ja vala kuumale pannile õli. Lisa viilutatud kartulid ja prae kuldpruuniks. Praadimise ajal lisa ka natuke soola ja pipart. Seejärel lisa kurnatud ja loputatud punased oad, hakitud küüslauguküüned, värske till ja taimne koor. Sega kõik korralikult läbi. Lõpus viimistle maitset veel natukese sojakastmega. Serveeri kohe.

2 kommentaari :

 1. Mina elan Torontos ja tahtsin teada millist sojakastet sa kasutad? Kas kodus valmistatud või poest ostetud? Ma olen valmistanud nii mõnda teie retsepte ja kõik on maitsnud nii hästi! Aitäh!

  VastaKustuta
  Vastused
  1. Nii tore sellist kommentaari lugeda, aitäh! :) Ma ise ostan sojakastet poest, tavaliselt sellist, millel on tihti "light" peale kirjutatud. Tekstuurilt hästi vedel, mitte paksem ja veniv.

   Kustuta