kaheksale-kümnele
Rullide jaoks:
- 1 suurem punane kapsapea
Täidise jaoks:
- 400 g odrakruupe
- pool pudelit Santa Maria BBQ kastet (American Original) või Felix Smokey Barbecue kastet
- 1-2 köögiviljapuljongi kuubikut
Kastme jaoks:
- 2 pakki kaera- või sojakoort (kokku 400 ml)
- 100 ml vett
- 1,5 spl sojakastet
- (2 tl majoraani)
Lõika kapsapeal juurikas ettevaatlikult välja või vähemalt juurika koha pealt lehed läbi. Keeda kapsapead umbes 10 minutit. Kurna, loputa külma veega ning eemalda ettevaatlikult lehed.
Pane kruubid vette keema (vett umbes 2/3). Kui kruubid on poolpehmed, lisa puljongikuubikud. Keeda, kuni vedelik on kadunud ja kruubid täiesti pehmed. Lisa kruubipudrule pool pudelit BBQ kastet ning sega kõik korralikult läbi.
Kastme tarvis sega kaera- või sojakoor läbi vee, puljongipulbri või sojakastmega ning soovi korral lisa ka natuke majoraani.
Täida kapsalehed kruubipudruga (täidist läheb iga lehe sisse umbes 3spl) ning aseta õliga määritud ahjuvormi. Määri õli ka natuke kapsarullide peale. Küpseta rulle ahjus 200 kraadi juures, kuni need on juba pealt natuke krõbedad. Seejärel vala kõik kastmega üle ning küpseta veel 10-15 minutit.
Tere,
VastaKustutamitmes retseptis esineb ``kaera- või sojakoor``.
Kus poest seda Tallinnas osta saab?
Aitäh.
Tere Sven! Kaerakoor on müügil kindlasti Prismas, samuti võib seda leida Kaubamajast ja Stockmannist. Sojakoor peaks isegi rohkem levinud olema.
VastaKustuta[...] Punase kapsa rullid kruubipudru-grillkastme täidisega on parem kui verivorst:) [...]
VastaKustutaValmistasin neid täna ja pean ütlema, et need said vaatamata natuke tooreks jäänud kapsalehtedele ikkagi taevalikult head! Mul oli juba ammu selline kruubi-isu ja nüüd saan kohe kaks päeva järjest seda isu rahuldada! Superlihtne ja supermaitsev, meenutasid mulle natuke tanguvorsti, aga on sada korda paremad!!
VastaKustutaVäga tore, et maitsesid!!:)
VastaKustuta