4. aug 2011

Kauboikartulid

Need mõnusad kartulid, mida koorima ei pea, on väga maitsvad, ülilihtsalt valmivad ning ka tervislikumad, kui tavalised ahjukartulid, sest kõik kasulikud vitamiinid jäävad kartulikoore näol alles.




•    8 - 12 kartulit
•    1 - 2 tl soola
•    õli
•    soovi korral veel näiteks paprikat, sibulat, porgandit jne.

Pane ahi 200-kraadi juurde sooja. Samal ajal pese kartulid nuustikuga hoolega puhtaks. Koorima ei pea. Lõika iga kartul neljaks sektoriks. Aseta kartulisektorid ja soovi korral veel muud meelepärast ahjuplaadile. Raputa peale sool ning vala kõik õliga üle. Sega puhaste kätega hoolikalt läbi, et kõik kartulid ilusasti õliga kokku saaks. Küpseta 200-kraadi juures senikaua, kuni kartul pehme. Lõpus võid ahju veel umbes kümneks minutiks grilli programmile lülitada, et kartul eriti ilus krõbe ja kuldpruun tuleks.

1 kommentaar :

  1. [...] Kauboikartulid on heaks vahelduseks tavalistele ahjukartulitele, pealegi on neid ülimalt lihtne valmistada: [...]

    VastaKustuta