9. mai 2017

Magushapu Hiina kapsas


Praegu on nii ilusad rohelised Hiina kapsad müügil, et teen neist tihti salatit. Lisaks sellele, et see kapsas on soodne, on temas ka rohkelt C-vitamiini, kaltsiumit ja kiudaineid. Mulle meeldib seda kasutada nii salatites kui ka soojades roogades. Hiina kapsaga on aga selline lugu, et kui leheosa ilusti ära kasutad, siis tihti jääb külmikusse see lõpp, mida nagu salatisse ei tahaks eriti panna. Kas tuleb tuttav ette?


Tavaliselt viskan selle lõpu lihtsalt ära, aga kuna mul oli neid seekord lausa kolm tükki kogunenud, siis käsi ei paindunud seda tegema. Mõtlesin, et peab olema mingi maitsev moodus nende lõppude ära kasutamiseks. Ja oligi! Kokkasin ühe väga maitsva roa, mis sobib ideaalselt riisi või mõne muu toidu kõrvale. Enam ei viska kunagi neid lõppe ära! :) Kohe, kui olin pildistamise lõpetanud, ahmisin terve taldrikutäie seda head kraami sisse.

PS! Kui soovid rooga veel toekamaks teha, lisa näiteks kikerherned, ube või sojatooteid.


Valmistamisaeg: 10 minutit

Kogus: kahele-kolmele

  • 2 sl õli
  • 650 g Hiina kapsast 
  • 3 suurt küüslauguküünt
  • ½ tl purustatud musta pipart
  • 2 tl (rafineerimata) suhkrut
  • 2 tl õunaäädikat, veiniäädikat või riisiäädikat
  • 2 sl sojakastet või tamarit
  • 2 sl tomatipastat

Valmistamine:

Aja suurem pann kuumaks (vokkpann on ideaalne). Lisa õli ja ribadeks lõigatud Hiina kapsas. Prae paar minutit, kuni kapsas hakkab kergelt kuldpruuniks minema. Lisa peeneks hakitud küüslauguküüned, pipar ja suhkur. Prae minutike. Lisa äädikas, sojakaste ja tomatipasta. Prae veel paar minutit, kuni vedelikku on vähemaks jäänud. Serveeri riisi või muu meelepärasega.