25. jaan 2017

Paneeritud kikerherned (GV)


Ma nii väga naudin, et talvepäevad on juba sutsuke pikemad. On ikka vahe küll, kas läheb pimedaks kell neli või kell viis. Näiteks täna sain ma peale mitut tundi köögis kokkamist ja pildistamist veel ühe pika talvise jalutuskäigu ette võtta, enne kui arvutis tööle asusin. Värske õhk kulub alati ära ja eriti mõnus on seda nautida veel karge õhu ja roosatava õhtutaevaga.


Tänane retsept sündis tegelikult juba mõnda aega tagasi. Tahtsin õhtusöögi tegemisel kikerherneid kasutada, aga tundsin, et niisama oleks need seekord minu jaoks igavad. Oli isu millegi rammusama järel. Mõtlesin, et mis oleks, kui paneeriksin neid. Ükshaaval oleks see muidugi naeruväärne ja tüütu, seetõttu paneerisin neid kõiki korraga. Väga kiire ja lihtne! Ehk siis see retsept on ideaalne siis, kui soovid vanu häid kikerherneid natuke põnevamas ja toekamas kuues süüa. Lisaks sobivad need ideaalselt:

riisi kõrvale
tomatikastme sisse
vrapi vahele
eineleiva peale
burgeri vahele
salatite peale
suupistena

Väga lihtne ja kiire valmistada ning ka soodne! Paneerimisel sobib kasutada nii kaerajahu kui ka täistera nisujahu. Mõlemaga saab tulemus väga maitsev. Siin retseptis on jällegi maitsepärm selline koostisosa, mida tingimata ei pea lisama. Ehk siis kui sul seda kodus leidub, miks mitte. Kui aga pole, saab ka ilma hea. Toredat katsetamist!

PS! Need kikerherned sobivad suurepäraselt Caesari salatiga.



Valmistamisaeg: 10 - 15 minutit

Kogus: suur pannitäis, neljale - kuuele inimesele

  • 4 väikese kuhjaga sl kaerajahu või toortatrajahu  
  • 1 tl karripulbrit 
  • ¾ tl soola 
  • 1 küüslauguküüs
  • (soovi korral paar sl pärmihelbeid ehk maitsepärmi)
  • 5 sl vett 
  • 400 g purk kikerherneid
  • 2 - 3 sl õli

Valmistamine:

Sega kuivained ja peeneks hakitud küüslauguküüs läbi. Lisa vesi ja sega, kuni tekib tainane mass. Lisa kikerherned ja sega veel. Aja suurem pann kuumaks ja vala sinna õli. Lisa kikerhernesegu. Kasuta peenemat pannilabidat või kahvlit, et kikerherneid üksteisest eraldada ja aeg-ajalt segada. Prae ja sega mõned minutid, kuni kõik on ühtlaselt küpsenud ja segu pole enam tainane. Serveeri.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar