25. jaan 2017

Paneeritud kikerherned (GV)


Ma nii väga naudin, et talvepäevad on juba sutsuke pikemad. On ikka vahe küll, kas läheb pimedaks kell neli või kell viis. Näiteks täna sain ma peale mitut tundi köögis kokkamist ja pildistamist veel ühe pika talvise jalutuskäigu ette võtta, enne kui arvutis tööle asusin. Värske õhk kulub alati ära ja eriti mõnus on seda nautida veel karge õhu ja roosatava õhtutaevaga.


Tänane retsept sündis tegelikult juba mõnda aega tagasi. Tahtsin õhtusöögi tegemisel kikerherneid kasutada, aga tundsin, et niisama oleks need seekord minu jaoks igavad. Oli isu millegi rammusama järel. Mõtlesin, et mis oleks, kui paneeriksin neid. Ükshaaval oleks see muidugi naeruväärne ja tüütu, seetõttu paneerisin neid kõiki korraga. Väga kiire ja lihtne! Ehk siis see retsept on ideaalne siis, kui soovid vanu häid kikerherneid natuke põnevamas ja toekamas kuues süüa. Lisaks sobivad need ideaalselt:

riisi kõrvale
tomatikastme sisse
vrapi vahele
eineleiva peale
burgeri vahele
salatite peale
suupistena

Väga lihtne ja kiire valmistada ning ka soodne! Paneerimisel sobib kasutada nii kaerajahu kui ka täistera nisujahu. Mõlemaga saab tulemus väga maitsev. Siin retseptis on jällegi maitsepärm selline koostisosa, mida tingimata ei pea lisama. Ehk siis kui sul seda kodus leidub, miks mitte. Kui aga pole, saab ka ilma hea. Toredat katsetamist!



Valmistamisaeg: 10 - 15 minutit

Kogus: suur pannitäis, neljale - kuuele inimesele

Märg segu:

  • 2 kuhjaga sl kaerajahu (või täistera nisujahu) 
  • 5 sl vett
  • ¼ tl soola
  • 1 küüslauguküüs

Kuiv segu:

  • 2 sl kaerajahu (või täistera nisujahu)
  • 1 tl karripulbrit
  • ½ tl soola
  • (paar sl maitsepärmi)

+ 400 g purk kikerherneid
+ 2 - 3 sl õli

Valmistamine:

Sega kaerajahu vee ja soolaga läbi. Lisa purustatud küüslauguküüs ja sega veel. Teises kausis sega kaerajahu karripulbri, soola ja soovi korral maitsepärmiga läbi. Nüüd kurna ja loputa kikerherned. Vala kikerherned märga segusse ja sega hoolikalt läbi. Seejärel vala sinna samma kaussi kuiv segu. Sega korralikult läbi. Aja suurem pann kuumaks ja vala sinna õli. Lisa kikerhernesegu. Kasuta peenemat pannilabidat või kahvlit, et kikerherneid üksteisesest eraldada ja aeg-ajalt segada. Prae ja sega mõned minutid, kuni kõik on ühtlaselt küpsenud ja segu pole enam tainane. Serveeri.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

Lisa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly