18. apr 2016

Kreemjad riisinuudlid lillkapsa ja seesamiseemnetega


Nendel natuke unistel kevadpäeval tahaks ma lihtsalt süüa, magada ja Prantsuse renessansi ja revolutsiooni kohta lugeda. Selline faas. Ning vaadata suurepärast sarja nagu Vinyl. Tänapäeva sarjade kvaliteet on lihtsat fenomenaalne! Millega teie viimasel ajal tegelenud olete? Hea meelega loeksin teie kevadistest rituaalidest ja kommetest.

Minu viimaste aegade kombeks on kindlasti ka riisinuudlite söömine. Tundub nagu see oleks lausa täiskohaga tööks muutunud. Mul lihtsalt ei saa neist küll. Mitte iialgi. Vähemalt hetkel tundub nii. Siin on minu top 3 lemmikut riisinuudliretsepti suvalises järjekorras:


Ja nüüd on üheks minu suureks lemmikuks ka need kreemjad riisinuudlid lillkapsa ja seesamiseemnetega. Ma lihtsalt riivisin lillkapsast ja praadisin seda pannil koos seesamiseemnetega, lisasin maitseained, tomatipasta, taimse koore ja riisinuudlid ning voila! Maitsev ja kiire lõuna oli sündinud. Mina kasutasin sojakoort aga selle asemel võib väga edukalt lisada hoopis kookospiima. Need nuudlid sobivad nii pearoaks kui ka näiteks SELLE roa kõrvale. Nii lihtne ja hea!




Valmistamisaeg: 10-15 minutit

Kogus: 4-6 inimesele

Koostis:

  • 250 g keetmata riisinuudleid
  • 1-2 sl õli
  • 200 g riivitud toorest lillkapsast
  • 4 sl seesamiseemneid
  • 1 ½ tl karripulbrit
  • 240 ml kuuma vett
  • 120 ml tomatipastat
  • 120 ml taimset koort (nt.Alpro Soya) või kookospiima või tee koor ise
  • ½ tl soola
  • 2 sl sojakastet või tamarit

Valmistamine:

Pane potitäis vett keema (riisinuudlite jaoks). Samal ajal aja pann kuumaks ja vala sinna õli. Lisa riivitud lillkapsas ja seesamiseemned. Prae minut-paar. Lisa karripulber ja prae minutike. Lisa kuum vesi ja lase mõni minut podiseda. Samal ajal keeda riisinuudleid, kuni need on pehmed. Lisa lillkapsasegule tomatipasta, koor, sool ja sojakaste või tamari. Sega. Kurna riisinuudlid ja sega need lillkapsaseguga läbi. Serveeri kohe.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

Lisa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly