Kui ma olin selle roa pilti saanud ja asusin kohe seal samas laua juures seda manustama, siis ei pannud ma tähelegi, et juba oli taldrikutäis otsas. Iga ampsuga oli see salat maitsvam. Ja ometi oli mul tegelikult kõht eelnevalt üsna täis, kuna oli söönud võileibu värske kurgiga, sest ma olen valusalt õppinud, et MITTE IILAGI ei tohi tühja kõhuga toitu pildistada. Tühi kõht teeb pahuraks ja pahur toidufotograaf ei kõlba kuskile.
Valmistamisaeg: 15-20 minutit.
Salat:
- 250-300 g riisinuudleid (kasutasin laiemaid)
- 250 g šampinjone
- umbes 130 g päikesekuivatatud tomateid õlis
- paar spl päikesekuivatatud tomatite õli
- kimp värsket tilli
- paar spl sojakastet või tamarit
- natuke soola
- (natuke värsket sidrunimahla)
Hernekreem:
- 400 g rohelisi külmutatud herneid
- 100 ml vett
- natuke pipart
- paar spl sojakastet või tamarit
Pane suurem pott rohke külma ja mageda veega keema. Samal ajal, kui vesi keema läheb, aja pannil paar supilusikatäit päikesekuivatatud tomatite õli kuumaks ja lisa sinna ribadeks hakitud šampinjonid ja natuke soola. Prae mõned minutid aeg-ajalt segades. Võta suurem kauss ja lisa sinna pannil praetud seeneribad ja viiludeks hakitud päikesekuivatatud tomatid.
Valmista ette hernekreem: jäta peotäis herneid kaunistamiseks ning ülejäänud herned püreesta koos vee, pipra ja sojakastmega ühtlaseks kreemiks. Lisa hernekreem salatikausis ootatavatele praetud seentele ja tomatiribadele. Sega kõik omavahel läbi.
Kui suures potis on vesi keema läinud, lisa sinna riisinuudlid ja keeda umbes 3 minutit. Seejärel kurna ja loputa külma veega läbi. Lisa nuudlid salatikaussi koos hakitud värske tilliga ja sega hoolikalt hernekreemi ja muude komponentidega läbi. Viimistle maitset paari supilusikatäie sojakastme ja soovi korral natukese sidrunimahlaga. Serveeri kohe.