17. nov 2015

Läätse Bolognese musta oa spagettidega


Tõsta oma käsi, kui sulle maitsevad läätsed! Tegelikult soovitan isegi kaks kätt tõsta, sest see pidi väga hea olema sinu vereringele, eriti kui praegu arvuti taga istud. Aitäh nipi eest, Anna!

Ma arvan, et läätsesuppe oled sa juba niikuinii omajagu söönud. Minagi keetsin alles nädalavahetusel seda suurepärast peedi-läätsesuppi. Kuidagi on juba nii kujunenud, et kui peedisuppi keedan, siis rändavad sinna sisse ka läätsed. Ja kui tahta midagi väga erilist, siis läätse-kaalikasupp sidruniga on alati kindlapeale minek. Minu lemmikud on ka need mahlased läätsepallid ja lihtne läätse ja sibula leivakate, mis sobib kõige juurde.




Aga see läätse Bolognese jääb kindlasti tihedasse ringlusesse. Nii lihtne valmistada, nii tomatine, ürdine ja küüslaugune. Lisaks väga toitev. Selle mahlase kastme juurde tahtsin väga proovida musta oa spagette, mida mulle Vital Energy Gourmet lahkelt katsetamiseks saatis. Nad saatsid lisaks ka rohelisi ja tavalisi sojaoa fettucinesid. Ma ei tea, kas sa oled juba jõudnud ubadest tehtud pastat proovida, aga mulle need väga meeldivad. Neil on küll hästi natuke teistsugune tekstuur, mis on kumjam kui tavalisel nisupastal, aga see on täiesti omaette elamus. Ning maitselt on nad üsna neutraalsed. Ma ei saa mainimata jätta, et näiteks need konkreetsed musta oa jahust tehtud spagetid sisaldavad 45,1 grammi valku 100 grammi pasta kohta! See on väga palju valku. Lisaks 21,1 grammi kiudaineid. Kui see kõik kombineerida läätsedega, saad ühest toiduportsjonist palju head kraami korraga. Lisaks on see toit väga maitsev. Ongi aeg see lihtne retsept nüüd üle vaadata.


Valmistamisaeg: 10 minutit aktiivset, 30 minutit passiivset. Kokku: 40 minutit.

Kogus: 4 - 5 inimesele

Koostis:

  • 200 g kuivatatud pruune või rohelisi läätsi
  • 2 sl õli
  • 2 suurt küüslauguküünt
  • 1 kuhjaga tl kuivatatud tüümiani
  • 1 kuhjaga tl kuivatatud basiilikut
  • 1 ¾ tl pruuni suhkrut
  • 1 tl soola
  • 415 ml tomatipastat
  • 200 g musta oa spagette või muud meelepärast pastat

Valmistamine:

Keeda läätsed pehmeks. Selleks kulub umbes 30 minutit. Kurna läätsed ja jäta praegu kõrvale. Pane musta oa pasta keema. Samal ajal saad Bolognese valmistada. Aja pann kuumaks ja vala sinna õli. Lisa peeneks hakitud küüslauk. Prae umbes 30 sekundit. Lisa kuivatatud tüümian ja basiilik. Prae veel 30 sekundit. Nüüd lisa keedetud läätsed, pruun suhkur, sool ja tomatipasta. Sega ning lase mõned minutid podiseda. Kurna musta oa pasta ja serveeri läätse Bolognesega. 

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar