25. aug 2014

Peedi-läätsesupp

Ma vahel ikka imestan, kuidas ma vanasti olin supisõber nr.1 ja nüüd söön suppi häbiväärselt harva. Kunagi sõin ikka isukalt hernesuppi, oasuppi, hapukapsasuppi, värskekapsasuppi, borši, kartuli-makaronisuppi, erinevaid köögiviljasuppe jne. Ainult enamus piimasupid mulle ei meelinud. Välja arvatud köögivilja-piimasupp ja kartuli-kruubi-piimasupp, mida mu vanaema ikka valmistas ja mida me koos rõõmuga fännasime.

Supi näol on ju tegemist ka üsna tervisliku ja enamasti väga soodsa toiduga. Kuna sügis hiilib vaikselt ligi, siis see soojendav leemeke on praegusel ajal kümnesse. Peedi magusus ja läätsede toekus annavad roale väga palju juurde. Ei tasu unustada ka loorberilehti, mis vajaliku maitsenüansi lisavad. Nii-et tegemist on ühe väga väärt supiga, mille me üsna kiirelt nahka pistsime. Milliseid taimseid suppe sinu peres armastatakse?




neljale - kuuele inimesele

Valmistamisaeg: 10 minutit aktiivset, 35 minutit ootamist. Kokku: 45 minutit.

  • 3 - 4 sl õli
  • 1 sibul
  • 600 g peedikuubikuid (toorest, kooritud peedist)
  • 2 loorberilehte
  • 2 l keevat vett
  • 180 g rohelisi läätsi
  • 2 - 3 kartulit
  • 2 marineeritud kurki
  • 500 ml tomatimahla
  • ½ tl soola

Aja potis õli kuumaks. Lisa peeneks hakitud sibul. Prae paar minutit, kuni kergelt kuldpruun. Lisa peedikuubikud ja loorberilehed. Sega ja prae minutike. Lisa vesi ja läätsed. Keeda keskmisel tulel kaane all, kuni peet ja läätsed on peaaegu pehmed (umbes 30 minutit). Lisa kartulikuubikud ja hakitud marineeritud kurk. Keeda, kuni kartul on pehme. Lisa tomatimahl ja sool ning lase veel paar minutit podiseda. Serveeri soovi korral maitserohelisega.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...