5. nov 2013

Mahlane kõrvitsalasanje

Ma olen kõrvitsaid väga hindama hakanud. Kui aastaid tagasi tundus, et kõrvitsast saab ainult marineeritud salatit valmistada, siis nüüd leiab see suur oranž vili oma tee väga paljudesse minu sügis-talve hooaja retseptidesse. Näiteks eilegi valmistasin suure potitäie kõrvitsa-mungoakarrit, mis oli kõvasti inspireeritud Taimetoidumessil osalenud Karriklubi karrist, mida ma iga aasta pikisilmi ootan ja ostan. Peale päev otsa piruka ja koogi nosimist kulub kausitäis kuuma sööki ära. Aga nüüd tagasi selle retsepti juurde. Kõrvitsalasanjet valmistasin esimest korda juba aasta-paar tagasi ning jäin tulemusega väga rahule. Kui nüüd Naisteleht palus, et ma jagaksin nende lehes taimse Cheddar juustu õpetust ja mõtleksin juurde ka veel kaks retsepti, kus seda juustu kasutada, siis lasanje ja pitsa olid esimesed, mis mul pähe tulid. Pitsaretsepti postitan ka lähipäevil kindlasti!

Antud lasanje on maitselt mahe ja väga mahlane. Millegipärast sobivad siia sisse suurepäraselt ka rohelised herned. Mina tegin lasanjeplaadid ise, aga sobivad suurepäraselt ka poest ostetud.




Antud retseptist saab umbes 6-8 pirakat lasanjetükki.

Täidis:

  • lasanjeplaate
  • 1 kg kõrvitsa viljaliha (eemalda koor ja seemned)
  • 2 sibulat
  • 3 küüslauguküünt
  • 400 g külmutatud herneid
  • 2 spl õli
  • 2 spl sojakastet
  • natuke pipart
  • pool tl soola
  • pool spl sidrunimahla

Võta suurem kauss. Riivi sinna kõrvits, lisa hakitud sibulad, purustatud küüslauguküüned, külmutatud herned, õli, sojakaste, pipar, sool ja sidrunimahl. Sega hoolikalt läbi ja jätas täidis kõrvale kuni kastet valmistad.

Kaste:

  • 250 ml Alpro sojakoort
  • 200 g india pähkleid (leotatud)
  • 250 - 500 ml vett (kui kasutad poest ostetud lasanjeplaate, lisa 250 ml vett, kui teed ise lasanjeplaadid, lisa 500 ml vett)
  • 100 g vegan Cheddar juustu (võib ka rohkem)
  • natuke pipart
  • 1 tl soola
  • 1 spl paprikapulbrit
  • 2 spl sojakastet
  • + 150 g vegan Cheddar juustu lasanje peale riivimiseks

Kurna leotatud inda pähklid ning aseta sügavamasse kaussi. Lisa sojakoor ja vesi ning püreeri saumiksriga ühtlaseks. Vala segu kastrulisse, lisa hakitud juust, natuke pipart, sool, paprikapulber ja sojakaste. Keeda kastet keskmisel kuumusel mõned minutid, aeg-ajalt vispeldades.

Määri keskmise suurusega sügavam ahjuvorm õliga. Aseta kõige põhja lasanjeplaadid. Seejärel lisa 1/3 kõrvitsatäidisest ning määri see supilusikaga ühtlaselt laiali. Lisa umbes 1,5 kulbitäit kastet ning määri taas ühtlaselt laiali. Seejärel lisa taas lasanjeplaadid ning korda kogu protseduuri, kuni täidis on otsas. Kõige peale lisa lasanjeplaadid ja määri ühtlaselt peale kogu allesjäänud kaste. Küpseta lasanjet 200 C juures 45-50 minutit. Lisa riivitud juust ning küpseta veel umbes 5-10 minutit. Lase enne serveerimist 10 minutit jahtuda. Soovi korral kaunista värske basiilikuga.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

Lisa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly