4. aug 2011

Seitani šašlõkk

Kõige parem on neid šašlõkivardaid muidugi grilli peal grillida, kuid talvel ajavad ka tavaline praepann ja pliit asja ära. Vardasse võid lisada ka muid meelepäraseid köögivilju. Minu kallima üks lemmiktoitudest! Foto autor Vallo Kruuser.





•    keedetud seitani tükikesi (Vaata seitani põhiretsepti)
•    1 punane paprika
•    1 kollane paprika
•    šampinjone
•    1 mugulsibul
•    1 pakk Santa Maria marinaadi või enda tehtud marinaadi
•    sojakastet
•    palsamveiniäädikat
•    (+ midagi veel vastavalt maitsele)

Võta üks väiksem kilekott, vala sinna seitani tükid ja marinaad, sulge kott hoolikalt ning aseta see tunniks ajaks külma. Samal ajal lõika paprikad ja sibul keskmisteks tükkidest ja šampinjonid pooleks ning aseta kõik ühte kaussi ja vala üle sojakastme ja palsamveiniäädikaga (vastavalt maitsele). Kui seitan on tunnike marinaadis olnud, võta grillimiseks mõeldud puutikud ning aja sinna otsa vaheldumisi marineeritud köögiviljad, šampinjonid ja seitanitükid. Grilli vardaid grilli peal või selle puudumisel pannil õli sees. Söö nagu šaslõkki. Juurde sobib näiteks ketšup, sinep, leib ja värske salat.

2 kommentaari :

  1. Vajan abi seitani valmistamisel. Tegin seda esimest korda ja valmistasin seitaniga grillvardaid, kuid kahjuks oli see päris rõve. Vaatamata marineerimisele(6h) oli see maitsetu ja konsistentsilt meenutas parimal juhul pekitükki, kui liha. Oskad Sa öelda, mida ma valesti teen?

    VastaKustuta
  2. Tere Gerda! Just eile tegime taas seitanišašlõkki, mis sai ääretult maitsev. Seitan meenutabki muidu üldiselt konsistentsilt kõige rohkem pekki. Soovitan soojalt lisada marinaadile ka mõned supilusikatäied sojakastet (näiteks soola asemel) ning hoida šašlõkki vähemalt üle öö marinaadis ja jahedas. Küpsetamise ajal soovitan ühtlasel kuumusel piisavalt kaua seda küpsetada. Eriti hea, kui vardasse pikkida seitani kõrvale veel ka erinevaid marineeritud köögivilju (sibulaviile, suvikõrvitsat, baklažaani jne.)

    VastaKustuta