4. aug 2011

Seitani strooganov

Minu arust ei jää see strooganov küll millegagi klassikalisele strooganovile alla. Seitani tükid tasub mõnusalt krõbedaks praadida ning kurgi võiks valida pigem mahedamaitselisema kui liiga äädikase. Foto autor Vallo Kruuser.




•    keedetud seitani ribasid (Vaata seitani põhiretsepti)
•    1 suurem mugulsibul
•    2 - 3 marineeritud kurki
•    köögiviljapuljongi pulbrit või sojakastet vastavalt maitsele
•    näpuotsatäis soola ja purustatud musta pipart
•    2 sl nisujahu
•    kuuma vett
•    (värsket peterselli)
•    3 sl taimset koort või tee koor ise

Vala kuumale pannile õli ning keedetud seitani ribad. Raputa neile peale soola ja pipart ning prae ribasid, kuni need on krõbedad ja pruunikad. Seejärel lisa sibul ning prae sibulatükikesi, kuni need muutuvad klaasjaks. Nüüd lisa tükeldatud marineeritud kurk. Lisa kastmesse köögiviljapuljong või sojakaste ning vala kõik üle umbes poole panni jagu kuuma veega. Lase mõni minut podiseda. Samal ajal võta üks kruus ning sega seal läbi 2 sl nisujahu natukese külma veega, et tuleks selline poolvedel mass. Vala see kiirelt segades kastmesse. Soovi korral võid kastme maitset lihvida veel tükeldatud värske peterselli ja natukese taimse koorega. Söö kastet keedetud kartuli, riisi, tatra või pastaga.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar