4. aug 2011

Seitani põhiretsept

Seitan on Aasias populaarne lihaasendaja, kuna ta on maitsev ja valgurikas (seitan on tuletatud nisujahu valku sisaldavast osast). Ka Eestis saab seda edukalt koduste vahenditega valmistada ning kuigi alguses võib retsept tunduda üsna suure mäsuna, on lõpptulemus seda väärt! Foto autor Vallo Kruuser.







•    3 kruusi nisujahu
 •    2 tl soola
•    1 kruus vett

Võta üks suurem kauss, vala sinna nisujahu ja sool ning sega need läbi. Seejärel lisa vesi, sega ning vormi ühtlane taignapätsike. Mässi see toidukilesse ning jäta 30 minutiks toatemperatuurile seisma. Seejärel võta kauss ning aseta kilest eemaldatud pätsike sinna sisse, lisa vesi ning hakka taignapätsikest pesema. Vesi muutub piimjaks ja läbipaistmatuks. Loputa senikaua (tavaliselt 3 kausitäit vett), kuni tärklis on jahust eraldunud, vesi juba läbipaistvam ning taignapätsist on järele jäänud vaid väike elastne pallike. PS! Vahepeal võib pätsike pesemise ajal tükkideks pudeneda, pressi need tükid kõvasti tagasi palliks. Seejärel lõika pallikesest sellised tükid, nagu toidus kasutada soovid ja pane need potti keema. Seitan on valmis, kui tükid on pinnale tõusnud. Kurna seitani tükid ning seejärel võid neid näiteks marineerida, grillida, praadida, frittida jne. Ühest seitaniteost saab valmistada ühe toidu. Näiteks kastme, pajaroa, grillvardad või burgerid.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly