Üks mõnus sügis-talvine retsept. Sidruni ja koore kooslus on mu suur lemmik ning siinses hõrgus risottos kohtub see koos mõnusalt naksuva, kreemja ning kergelt muskaadise riisi ja suussulavate maguskartulikuubikutega. Täiesti üksinda serveerituna näeb see risotto küllaltki igav välja (kuigi maitseb suurepäraselt). Seetõttu tasub siin serveerimisel tähelepanu pöörata, lisades peale röstitud maguskartuleid, natuke pipart, värskeid ürte, riivitud sidrunikoort ja niristades kõigele külmpressitud oliiviõli.
PS! Kui sul ei ole võimas kannmikser, leota pähkleid paar tundi või keeda 15-minutit.
Kogus: neljale
Aeg: 30-minutit
Röstitud maguskartul:
- 400 g maguskartulikuubikuid
- natuke üle poole tl soola
- 2 sl õli
- pool tl kuivatatud tüümiani
- pool sl sidrunimahla
Sidrunirisotto:
- 1 kogus isetehtud taimset koort
- 1 liiter keeva vett
- 2 - 3 sl õli
- 1 suurem punane sibul
- 300 g risottoriisi
- 1 tl soola + natuke üle poole tl hiljem lisamiseks
- ühe keskmise sidruni riivitud koor
- näpuotsaga jahvatatud muskaatpähklit
- 1 sl sidrunimahla
- pool tl jahvatatud valget (või musta) pipart
- serveerimiseks värskeid ürte (näiteks tüümiani ja basiilikut)
Valmistamine:
Pane ahi 200-kraadi peale kuumenema. Sega maguskartulikuubikud soola, õli ja tüümianiga läbi. Küpseta 10-minutit, sega ja küpseta veel 15-minutit, kuni kartul on kuldpruun ja pehme. Kõige lõpus nirista peale sidrunimahla. Risotto jaoks pane vesi kannuga keema. Seejärel aja paksema põhjaga potis õli kuumaks. Lisa peeneks hakitud sibul ja prae paar minutit. Lisa risottoriis, sool, sidrunikoor, muskaatpähkel ja kolmandik veest. Hauta, kuni enamik veest on aurustunud. Lisa teine kolmandik veest ja toimi samamoodi. Vahepeal valmista india pähkli koor. Lõpus lisa viimane kolmandik veest ja hauta, kuni enamik veest on aurustunud ja riis kergelt naksuvalt pehme. Lisa india pähkli koor, sidrunimahl, pipar ja kolmveerand teelusikatäit soola. Sega kõik korralikult läbi ja kuumuta minutike. Eemalda kuumus ja serveeri risotto koheselt. Igale portsule pane peale maguskartulikuubikud, natuke rebitud värsket basiilikut ja nirista peale külmpressitud oliiviõli.

Kommentaare ei ole :
Postita kommentaar