See oli üks esimesi gluteenivabu pätse, mida tihedamalt valmistama hakkasin. Praegugi on see kohe esimene retsept, kui tahan kiirelt gluteenivaba “saialist”, mille peale hummust määrida või mida supi kõrvale haugata. Oma olemuselt pigem lihtne ja maalähedane. Kohe üldse ei tahtnud eraldi ökopoodi minna, et gluteenivaba saia jaoks igasuguseid keerulise nimega aineid osta. Seetõttu proovisin lihtsalt toortatrajahu, kartulitärklise ja küpsetuspulbriga hakkama saada. Saingi! Toortatrajahu on õnneks juba pea igas poes müügil. Päevalilleseemned sobivad siia ka ülihästi. PS! Pildil on vasakul pool tumeda toortatrajahuga küpsetatud päts ja paremal pool heleda jahuga. Mulle meeldis hele variant rohkem. PS! Maitsvaid taimseid leivakatteid leiad SIIT LINGILT!
Kogus: ühe keskmise keeksivormi täis
Aeg: 30-minutit
150 g toortatrajahu
2 tl küpsetuspulbrit
2 kuhjaga sl kartulitärklist
½ tl soola
150 g kooritud päevalilleseemneid
150 ml taimset piima või vett
50 ml õli
1 tl õunaäädikat
Pane ahi 180-kraadi peale kuumenema. Sega toortatrajahu kartulitärklise, küpsetuspulbri, soola ja päevalileseemnetega läbi. Määri keskmine keeksivorm õliga. Kui ahi on kuum, sega kuivsegu vee, õli ja äädikaga läbi. Vala tainas keeksivormi. Küpseta pätsi 25-minutit.
Kommentaare ei ole :
Postita kommentaar