22. mai 2024

Sünnipäevaloos! Peedisalat isetehtud india pähkli majoneesiga

Peedisalat india pähkli majoneesiga

Ise ka ei usu, aga taimetoit.ee saab 2.juunil 15-aastaseks! Seda kohe peab tähistama. Teid on siin selle aja jooksul käinud üle 7 500 000 korra! Elagu köögiviljad, ausõna. Abikaasa just siit kõrvalt ütles, et ära unusta siis kirjutada, kui väga sa seda salatit armastad. Kohe kindlasti jõuan selle juurde. Aga. Ma avastasin, et mul on veel nii palju retspte jagada. Nad kohe kibelevad järjest siia lehele ja minu värskesse Instagrami. Seal läks nüüd lahti sünnipäevaloos, kus osalejate vahel loosin välja oma pühendusega kokaraamatu "Gluteenivabad taimetoidud". Mine kae järele SIIT LINGILT!


Nüüd selle juubelisalati juurde. Esiteks, ma armastan peete. Eelmisel aastal kasvatasin ma lausa ise terve peenratäie pirakaid punaseid juurikaid. Pooled pistis vesirott nahka, aga ülejäänud poolest jagus igasugusteks maitsvateks peeditoitudeks. Ma mõtlesin, et kõige õigem oleks juubelit tähistada mulle hästi omase toiduga. Roaga, mis on soolane ja mis sisaldab peeti. Tordid jäävad teiseks korraks.


Teiseks, seda salatit tegin ma lisaks kartulisalatile oma isa suvisele sünnipäevale. Tahtsin seekord majoneesi täiesti ise teha ning kuna pähklid ja seemned on siiani kastmete näol suurepäraseid tulemusi andnud, otsustasin taas india pähklite kasuks. Lihtsalt hullutavalt maitsev! Ning kui head majoneesisalatid sellega saavad. Nagu vanaema tehtud, ausõna. Millegipärast küsis mitu inimest salatit maitstes, et kas siin on juustu ka sees. India pähklitel juba on see omapära, et neil on õrnalt juustune mekk. Peet ja majonees on ka alati kokku sobinud. Lisa veel marineeritud kurki ja ongi võrratu peolaua salat olemas!


Kogus: neljale - kuuele

Aeg: 20-minutit (lisaks kartulite keetmise aeg)


  • üks kogus india pähkli majoneesi

  • 600 g keedetud kartuleid

  • 350 g keedupeeti

  • 3 keskmist marineeritud kurki

  • ½ - 1 tl soola

  • näpuotsaga purustatud musta pipart

  • 2 sl marineeritud kurgi vedelikku

  • (soovi korral natuke peenelt hakitud punast sibulat)


Valmista india pähkli majonees. Lõika kartulid, peedid ja marineeritud kurgid väikesteks kuubikuteks. Lisa sool, pipar, kurgivedelik ja majonees. Sega kõik korralikult läbi. Lase salatil enne serveerimist natuke seista.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar