6. okt 2018

Imelihtsad kikerhernepätsid (4 koostisosa, gluteenivaba)


Olen viimasel ajal tähele pannud, et pikkadel autosõitudel on saia tarbimine küllaltki halb variant. Pärast on nii raske olla, sest istumist on palju. Eks ma ikka olen teinekord autosse haaranud kodused eineleivad, sest neid on nii hea transportida ja nad säilivad kaua. Aga vahelduseks mõtlesin midagi hoopis muud proovida ja tegin teele kaasa neid kikerhernepätse. Hästi mõnus oli neid näljakustutuseks süüa, sest need täitsid tänu kõrgele valgusisaldusele kõhtu, aga pärast ei olnud mingit raskust. 

Tegemist on ühe väga universaalse retseptiga. Suvikõrvitsakuubikute asemel saad siin kasutada näiteks hakitud sibulat, hakitud seeni, paprikakuubikuid või muud meelepärast. Lisaks soolale võid katsetada ka erinevate ürtide ja vürtsidega, kui soovid näiteks teravamat elamust. Aga ka see baasretsept on väga mõnus. Eriti maitsvad on need toitvad pätsikesed samal päeval, aga säilivad külmikus ka järgmise päevani. Serveeri näiteks snäkina koos vegan majoneesiga, eineleiva peal, burgeri vahel või kartuli-riisi-pasta-tatra juurde.

PS! Igaks juhuks teavitan veel, et Varrak pikendas oma uue e-poe soodusmüüki oktoobri lõpuni ja minu kokaraamatud on seal endiselt väga hea hinnaga!

Lisaks on Apollol praegu superpakkumine, kus minu kokaraamat "Gluteenivabad taimetoidud" maksab ainult 9,99 eurot! Kasuta kindlasti juhust :)


Aeg: 15 - 20 minutit
Kogus: 25 väikest pätsikest, tee soovi korral pool kogusest

  • 200 g kikerhernejahu 
  • 1 ½ - 2 tl soola
  • 300 ml vett
  • 250 g suvikõrvitsakuubikuid 

Märkmed: 

1) Parimaks tulemuseks kasuta peene jahvatusega kikerhernejahu. Eriti head on kilostes pakkides TRS ja PaPa kikerhernejahud, mis on müügil näiteks Maksimarketites ja osades Coopides.

2) Suvikõrvitsakuubikute asemel saad edukalt kasutada ka näiteks hakitud sibulat, hakitud seeni, paprikakuubikuid või muud meelepärast. 

Valmistamine:

Vispelda jahu soolaga läbi. Lisa vesi ja vispelda veel, kuni tekib kreemjas vedelam tainas. Lisa suvikõrvitsakuubikud või muu meelepärane. Sega korralikult läbi ja maitse, kas on vaja soola juurde lisada. Kasuta tainas kohe ära, sest seistes muutub see järjest vedelemaks. Praadimiseks aja pann kuumaks ja vala sinna paras ports õli. Lisa supilusikatäis tainast pannile. Üks supilusikatäis võrdub üks pätsike. Jätka, kuni pannil on kuskil 7 - 8 pätsikest või nii palju, kui mahub. Prae pätsikesed mõlemalt poolt kuldpruuniks. Mul kulus pätsikeste praadimiseks paar-kolm pannitäit. Serveeri näiteks snäkina koos vegan majoneesiga, eineleiva peal, burgeri vahel või kartuli-riisi-pasta-tatra juurde.