28. aug 2018

Kahepäevane taimetoidu intensiivkursus 20.-21.oktoober 2018 (VÄLJA MÜÜDUD!)


Mul on teile rõõmusõnum! Üldiselt teen ma taimetoidukoolitusi ainult privaatsetele gruppidele, aga viimasel ajal on olnud teie poolt väga tungiv nõudlus, et ma korraldaks ka ühe avaliku koolituse. Mõtlesin, et kui juba, siis juba. Ehk siis kuna avalikke koolitusi on haruharva, teeme ta siis juba väga korraliku, intentsiivse, kahepäevase. Sellise, et kui sa peale koolitust koju lähed, oskad sa enda köögis imesid korda saata.

Minu meililistiga liitujad said koolituse info ekslusiivselt juba nädal tagasi ja neil oli võimalus eelisjärjekorras koolitusele registreeruda, seetõttu sai grupp kiirelt täis. 

Aga kui soovid ennast ootejärjekorda panna, kirjuta e-mail: sandravegankoolitus[at]gmail.com.
Ning kui soovid ka edaspidi kõige esimesena uutest koolitustest ja muust infost osa saada, tasub kindlasti minu meililistiga ühineda.

Koolitus toimub 20. ja 21.oktoober ehk laupäeval ja pühapäeval. Nädalavahetus peaks sobima ka mõnest teisest linnast tulijale. Ka koolituse algusajad arvestasin nii, et jõuaks pärast vajadusel rongi või bussi peale ehk...


20.oktoober alustame kell 15:00 ja 21.oktoober alustame kell 12:00. Mõlemal päeval kulub meil 3 - 4 tundi, esimesel päeval tänu vestlusringile natuke rohkem.

Lisaks sellele, et võtame osa tõelisest taimetoidu teadmiste buffeest ja õpime palju-palju uusi ja kasulikke nippe ja retsepte, saame ka kõhud kohe kindlasti ülitäis. Mis veel eriti magus? Koolitus toimub absoluutselt võrratus Anni Arro stuudioköögis! Profitehnikaga luksuslik köök on varustatud kaunite Epp Maria Kokamäe maalide ja Liisu Arro imeilusa keraamikaga. No vaadake vaid neid pilte, tõeline teraapia :)


Menüüs on tõeline raskekahurvägi ehk korralikud taimsed pearoad, mida saad hiljem ka oma koduköögis endale või perele õhtusöögiks valmistada. Ning muidugi hõrgud magustoidud. Kogu menüü on mulle omaselt toitev, kodune ja peresõbralik. Sellised klassikalised armastatud toidud, aga taimses kuues. Küll aga on üle poole toitudest gluteenivabad. Nii-et õpime ka ilma nisujahuta head kraami valmistama.

Mida me koolitusel õpime? 

Kõigepealt ootab meid laupäeval ees mõnus tunniajane vabas vormis vestlusring, kus räägin enda kogemustest, mida olen õppinud oma üle 11-aastase veganluse käigus. Jagan nippe, mis on minu jaoks toiminud ja vastan kõikidele teie küsimustele, mida olete vegan elustiili ja kokakunsti kohta teada tahtnud. Kindlasti puudutame toitaineid, kuidas taimetoiduga raha kokku hoida ja milline on minu tavaline menüü.

Peale seda jaotume väikestesse gruppidesse, paneme kõik käed külge ning läbi selle õpime, kuidas valmistada tõeliselt toitvaid taimseid steike, mis on võlunud ka suurimaid lihaarmastajaid. Sinna juurde valmib hõrk kartulivorm, mille käigus õpime valmistama ka päevalilleseemnetest kastet, mis asendab selles roas edukalt loomset piima ja muna. Üks koolitus ei saa läbi ilma burgerita, seetõttu praeme toekaid taimseid kotlette ja sinna juurde keedame tõeliselt imelise juustukastme kartulist ja porgandist. Tean, et kikerherneomlett on väga tuntud, ometi ei tea paljud inimesed, kuidas seda kõige maitsvamalt valmistada. Selle saame nüüd kohe kindlasti selgeks. Laupäeval küpsetame juba valmis ka kreemise ahjuõunatordi, mis rändab külmkappi ja mida pühapäeval naudime magustoiduks. Tordi küpsetamise ajal õpime tegema kaerajahust kohevat kooki ja sinna peale kaneelistest ahjuõuntest tulvil kookosvahukoort. Ka pärmitainahirmust saame üle, sest valmivad tõeliselt kohevad kaneelirullid.

Pühapäeval võtame ette lasanje- ja pitsateo. Ehk õpime tegema india pähkli mozzarellat, kodust pitsakastet ja kiirelt valmivat pärmivaba pitsapõhja. Saame selgeks, kuidas võluda tavalistest kuivatatud sojakotlettidest maitsvad krõbedad viilud, mis on kaetud kreemja maapähklitest valmistatud kastmega. Lisaks valmib ka üks hästi mõnus karriroog, mis on väga hea lisandus sinu kodusesse argiõhtu menüüsse. Küpsetame ka toortatrapõhjal tehtud mahlase soolase piruka ja sinna kõrvale keedame ühe korraliku sügisese taimse supi ehk seeneseljanka.

Osalejad saavad koolituselt kaasa ka kõik retseptid, et pärast kodus toite lihtsalt järgi teha.

Kes on koolitusele oodatud?

Kõik kodukokkajad, kes soovivad, et oskaksid kodus ise rohkem tõeliselt maitsvaid ja toitvaid taimetoite valmistada. Oodatud on kõigesööjad, alustavad taimetoitlased, pikaajalised veganid või lihtsalt toiduhuvilised. Ka täiesti algajad kokad, kes on siiani ainult võileiba valmistanud, on väga teretulnud. Mina olen kogu aeg olemas ja juhendamas.

Laupäeva menüü:

  • Toekad seitani steigid
  • Mahlane kartulivorm (GV)
  • Rikkalik taimne burger isetehtud juustukastmega
  • Kikerherneomlett (GV)
  • Kreemine ahjuõunatort (GV)
  • Kohevad kaneelirullid

Pühapäeva menüü:

  • Vahemere lasanje suvikõrvitsa ja oliividega
  • Pitsa Margherita india pähkli mozzarellaga
  • Krõbedad sojaviilud maapähklikastmes (GV)
  • Baklažaani-suvikõrvitsakarri (GV)
  • Kreemjas suvikõrvitsa-tomatipirukas (GV)
  • Kosutav seeneseljanka (GV)

Lisaks mõlemal päeval: toorsalat, maitsevesi, soovi korral tee või kohv taimse piimaga.

Retseptides kasutatavate pähklite ja seemnetega varustab meid minu hea partner Germund.

Kaasa võta: hea tuju ja tühi kõht, vahetusjalanõud, soovi korral põll ning kui sul on kodus minu kokaraamat ja soovid pühendust, võta ka see julgelt kaasa.

Kas oled valmis minuga veetma ühte väga intensiivset aga väga maitsvat ja praktilist nädalavahetust ning kokkama ilusas köögis mõnusa muusika saatel imelisi taimetoite? Kui jah, siis oled väga-väga oodatud!

Koolituse aeg: 20.-21.oktoober. Esimesel päeval alustame kell 15:00 ja teisel päeval kell 12:00.

Koht: Anni Arro Stuudioköök, Toompuiestee 9a-9, Tallinn. Köögi juurde saad kollase maja alt läbiminevast raudväravast. Otse ees ongi juba köögiaknad näha.

Hind: kuni 1.oktoobrini 149 eurot. Edasi juba 165 eurot, nii-et tasub õigel ajal tegutseda, seda enam, et kohtade arv on piiratud!

Koolitusele registreerimiseks kirjuta sandravegankoolitus[at]gmail.com

Kokkamiseni!

Sandra