3. aug 2015

Suvine aedviljakarri


Eelmisel nädalal saatis mu armas ema mulle kalli isaga kastitäie endakasvatatud kraami. Ma olin nii tänulik! Koheselt panin keema värske kartuli ning vahepeal rändasid suhu marjad ja herned. Lisaks oli kaasa pandud pirakad suvikõrvitsad, imeilusad noored porgandid ja pisikesed tšillikaunad. Värsked köögiviljad lausa karjusid, et neist suvine karri keedetaks.

Seekord ei olnud mul aga üldse isu neid kauneid köögivilju pisikesteks kuubikuteks hakkida. Lõikasin need hoopis robustseteks tükkideks. Terved tšillikaunad, pikkupidi neljaks lõigatud porgandid ja ülisuured suvikõrvitsakuubikud. Ma olen ikka tõeline mässaja! Selle karri tekstuur oli võrratu. Nii mõnus oli kõiki neid suviseid värskeid aedvilju nende parimas vormis nautida. Lisasin ka purgi kikerherneid, sest ports valku on alati hea mõte. See teeb roa toitvamaks ja pealegi sobivad kikerherned peaaegu kõikide toitude sisse. Mul oli ka purk kookospiima, mis tegi karri hästi kreemjaks.

Mina serveerisin seda karrit basmati riisiga, mis on minu suureks lemmikuks saanud. Ma ei ole kunagi suur riisifänn olnud, aga basmati muutis minu jaoks olukorda. Ma nii jumaldan neid pikki riisiteri ja kogu seda kohevust. Tänu basmatile olen ma sel suvel nii palju riisi söönud. Serveerin seda lihtsalt köögiviljade, salati, ubade või selle sama karriga ja ongi taas üks maitsev ja tervislik taimne lõuna- või õhtusöök olemas.Valmistamisaeg: 20 minutit

Kogus: 4-6 inimesele

Koostis:

 • 2 sl õli
 • 2 sibulat
 • 4-6 noort porgandit, lõigatud pikkupidi neljaks
 • 2 loorberilehte
 • 400 g suuri suvikõrvitsakuubikuid
 • 2 pisikest tšillikauna
 • 3 suurt küüslauguküünt
 • 1 kuhjaga sl karripulbrit
 • 470 ml keevat vett
 • 400 g purk kookospiima
 • 400 g purk kikerherneid
 • 1 ½ tl soola
 • 1 sl sojakastet või tamarit

+ riisi serveerimiseks

Valmistamine:

Aja paksema põhjaga pott kuumaks ja vala sinna õli. Lisa hakitud sibulad ja näpuotsaga soola. Prae paar minutit. Lisa porgandid ja loorberilehed. Prae minutike. Lisa suvikõrvitsakuubikud, terved tšillikaunad ja terved küüslauguküüned. Prae paar minutit. Lisa karripulber ja prae veel minut. Lisa keev vesi ja kata pott kaanega. Keeda keskmisel kuumusel 10 minutit. Lisa kookospiim ja kurnatud kikerherned koos soola ja sojakastme või tamariga. Keeda veel 5 minutit. Eemalda pott tulelt. Karri tundub alguses üsna vedel, kuid pakseneb seistes natuke. Seeõttu soovitan sellel enne serveerimist mõned minutid seista lasta. 

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar